İzmir Köftesi Tarifi İzmir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

İzmir Köftesi Tarifi İzmir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, köfte tarifleri, oktay usta izmir köftesi tarifi.

İzmir Köftesi Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kıyma
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane soğan
  • Bir dilim ıslatılmış bayat ekmek içi ya da bir avuç galeta unu
  • İki diş sarmısak
  • Dört tane patates
  • İstediğiniz kadar yeşil sivri biber
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ 

Yapılışı
Derin bir kaba kıymayı koyup üzerine soğanı rendeleyin.
İçine yumurtayı da ilave edip karıştırın.
Bayat ekmek içi ya da galeta ununu ekleyin.
Sarımsak ve baharatları da ekleyip güzelce yoğurun.
Köfte kıvam aldıktan sonra  küçük parçalar koparıp uzunlamasına şekiller verin.
Şekil verdiğimiz köfteleri kızgın yağda hafifçe kızartın.
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayıp kızartın.
Kızaran köfte ve patatesleri fırın tepsisine sıralı dizin.
Köfte patatesin arasına istediğiniz kadar yeşil biberler koyun.
Sos hazırlamak için sıcak suyun içine biber salçası ve domates salçası ve tuzu koyup eritin.
Eriyen salçayı köftelerin üzerine gezdirerek dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derecede ısıtılan fırında 30 dakika kadar pişirin.
Köfte suyunu çektiğinde fırından alıp sıcak sıcak servis yapın.