Pesto Sos Tarifi
Malzemeleri::
- Yarım demet taze fesleğen
- Bir su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
- Üç diş sarımsak
- 50 gram çam fıstığı
- 50 gram parmesan peyniri
- Yeteri kadar deniz tuzu
- Değirmen karabiber
Yapılışı:
Fesleğenleri yıkayıp kurutun.
Sarımsakları soyun.
Çam fıstıklarını küçük bir tavaya alıp orta ateşte rengi biraz değişinceye kadar kavurun.
Blendera önce zeytinyağını, sonra sarımsakları, fesleğeni, tuzu, biberi, kavrulmuş fıstıkları koyun.
Rendelediğiniz parmesan peynirini ekleyerek çalıştırın.
Tüm malzeme iyice parçalanıp karışınca cam bir kavanoz içine alın.
Buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz
Derin dondurucuda 1-2 ay saklayabilirsiniz.