Ispanaklı Gözleme Tarifi
Malzemeleri:
- Dört su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- Bir çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- Yarım kilo ıspanak (yıkanıp ince ince doğranacak)
- Bir tane kuru soğan
- Bir çay bardağı beyaz peynir
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
- Tereyağı
Yapılışı
Hamur yoğurma kabına un, su ve tuzu koyarak kulak memesi kıvamında hamur yapın.
Daha sonra üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın.
İç harcını hazırlamak için sıvı yağda ince kıyılmış soğanı pembeleştirin.
İnce kıyılmış ıspanakları ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp içine peyniri ilave ederek soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Hamuru oklavayla yemek tabağı büyüklüğünde açın.
İç malzemeden hamurun yarısına koyup diğer yarısını üzerine kapatın.
Kenarlarına bastırıp kapatın.
Teflon tavada altını üstünü kızarana kadar pişirin.
Ocaktan alınca üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağı sürüp servis yapın.