Malzemeleri:
- Altı tane hazır yufka
- Dört tane yumurta
- Altı çorba kaşığı yoğurt
- Bir paket margarin (yarısı içi için, yarısı harç için kullanılacak)
- Üzeri için çörek otu
- Yarım paket margarin
- Bir kalıp beyaz peynir
- Üç tane taze yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Kırmızı biber
İç harcını hazırlamak için derince bir kaba peyniri ufalayın.
Taze soğanların yeşillerini doğrayın.
Maydanozu ince ince kıyın.
Soğan ve maydanozu peynirle harmanlayın.
Kırmızıbiberi ilave edin.
Yufkaları tezgaha serin.
Yumurta ve yoğurdu karıştırın.
Yarım paket margarini eritip içine ilave edin.
Hazırlanan karışımı tüm yufkaya fırça ile sürüp ikiye katlayın.
İkiye katlanmış yufkayı dörde bölün.
İç harcından bir yemek kaşığı geniş bölgeye koyup kıvırın.
Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine yan yana dizin.
Üzerine yoğurtlu yumurtalı karışımdan sürüp çörek otu serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Sıcak çay ile servis yapabilirsiniz.