Pastane Usulü Açma Tarifi Pastane Usulü Açma Nasıl Yapılır Tarifi

Pastane Usulü Açma Tarifi Pastane Usulü Açma Nasıl Yapılır Tarifi, pastane açması tarifi, sizde pastanelerde yediğiniz açmadan yapın.

Pastane Usulü Açma Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 3.5 çay kaşığı tuz
  • 1 tane yaş maya (40 gr)
  • Aldığı kadar un
  • 1 yumurta akı (sarısını üzeri için ayırın)
  • Çörekotu

Yapılışı:
Bir su bardağı su ile sütü karıştırıp ocakta ısıtarak ılık hale getirin.
Beş çorba kaşığı toz şeker ve mayayı ılıyan karışıma ilave edin.
10 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin.
Sıvı ya, tuz ve yumurta akını ilave edin.
Aldığı kadar unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
Kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yapın.
Hamur yumuşak olursa açma da yumuşak olur.
Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 30 dakika bekletin.
Mayalanan hamurdan portakal istediğiniz büyüklükte parçalar koparın.
Elinize sıvı yağ sürüp hamuru elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın.
Açılan hamuru rulo şeklinde kıvırın.
İki elinizle sağ eliniz geri sol eliniz ileri olacak şekilde çevirin.
Kıvırdığınız hamurun iki ucunu birleştirin.
Yağlanmış tepsiye hamuru dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
180 derecede ısıtılan fırında üzri kızarana kadar pişirin.