Malzemeleri:
- Bir kilogram patates
- Dört tane olgun domates
- Bir küçük boy soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- İki diş sarımsak
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Acı pul biber (acı sevenler için)
Yapılışı
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.
İki domatesi rendeleyip, iki domatesi de küp şeklinde doğrayın.
Zeytinyağından 3 çorba kaşığı ayırın.
Kalan yağı tavaya koyarak patatesleri ilave ederek kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Pişirirken tavayı sallayarak pişirmeniz gerekir.
Ayırdığımız yağı başka bir tavaya koyun.
Yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı kavurun.
Üzerine domatesleri ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
Fırın kabımıza pişirdiğimiz patatesleri dizin.
Üzerine domates sosunu dökün.
Damak tadınıza uygun baharatları ilave edip 15 dakika kadar fırında pişirin.
Üzerini maydanoz ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapın.