Burgulu Açma Tarifi
Malzemeleri:
- Bir bardak ılık süt
- Bir bardak ılık su
- Bir tane yaş maya
- İki yemek kaşığı şeker
- Bir yemek kaşığı tuz
- Yeteri kadar un
- Hamuru toparlamak için biraz sıvıyağ
- Yumuşamış tereyağı
- Bir yumurtanın sarısı
Yapılışı
Tereyağı ve yumurta hariç diğer malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun.
Elinize biraz sıvı yağ alıp hamuru toparlayın.
Mayalanmaya bırakın.
Tezgahı hafifçe yağlayın.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
Hamuru elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın.
Yumuşamış tereyağından biraz alıp hamura sürün.
Hamuru elinizle servis tabağından biraz büyük olacak şekilde açın.
Karşılıklı iki tarafından büzdürerek bir kenara koyun.
Aynı işlemi bütün hamurlar için yapın.
İlk yaptığınız hamuru alıp elimizle sağa sola çekerek uzatın.
Dört eşit parçaya bölün.
Rulo yapar gibi kendi etrafında döndürüp iki ucunu birleştirin.
Tepsiye aralıklı olarak dizip mayalanması için bekletin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
190 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.