Adıyaman Tavuk Kebabı Tarifi


Adıyaman Tavuk Kebabı Tarifi
Malzemeleri: 
  • İki tane büyük tavuk göğsü
  • Bir kase sarımsaklı yoğurt
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
Yapılışı
Önce tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
Suyunu iyice çekene kadar kavurun.
Kırmızı biber, kekik , tuz dökerek biraz daha kavurun.
Kavurduğunuz tavukları servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
Tavada yağı eritin salçayı ilave ederek pişirin.
Pişirilen salça sosunu yoğurdun üzerine dökün.
üzerine nane serperek servis yapın.

İstanbul Sultanahmet Köftesi Tarifi Yapılışı Malzemeleri

İstanbul Sultanahmet Köftesi Tarifi Yapılışı Malzemeleri, yemek tarifleri, köfteler, köfte çeşitleri, sultanahmet köftesi tarifi tarifleri, sultanahmet köfte tarifi, sultanahmet köftesi nasıl yapılır, inegöl köftesi tarifi, msyemek, köfte tarifi, sultanahmet köftesi yapılışı, inegöl köfte tarifi.

İstanbul Sultanahmet Köftesi Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir kilo yağsız kıyma
  • 150 gram böbrek yağı
  • İki tane orta boy soğan
  • İki çay kaşığı karbonat
  • İki yemek kaşığı süt tozu
  • Bir tane yumurta sarısı
Yapılışı:
Kıyma ve böbrek yağını güzelce yoğurun.
Kıyma makinasından tekrar geçirin.
Rendelenen soğanları, karbonatı, süt tozu ve bir yumurtanın sarısını kıymaya ekleyerek yoğurun.
Tekrar kıyma makinesinden geçirin.
Hazırlanan karışımı bir gün bekletin.
 İstediğiniz köfte şeklini vererek  ızgara ya da fırında pişirin.

Zeytinyağlı Bamya Tarifi Yemek Tarifleri


  • Zeytinyağlı Bamya Tarifi
  • Malzemeler:
  • Bir kilo bamya
  • İki tane soğan
  • İki tane domates
  • bir su bardağı sıvıyağ
  • Bir çay bardağı limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tozşeker
  • Bir çay bardağı sirke
  • Tuz 
  • Süslemek için limon dilimleri

Yapılışı
Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak şeklinde kesin.
Bamyaları bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay bardağı sirke karışımında beş dakika bekletin.
Soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin. 
Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin. 
1-2 dakika soğanla pişirin. 
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuzunu ilave edin.
Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Peynirli Poğaça Tarifi


Peynirli Poğaça Tarifi
Malzemeleri: 
  • 3,5 su bardağı un
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • iki tane  yumurta (bir sarı üzerine sürülecek)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • Yeteri Kadar tuz
  • İçi için; peynir, patates, ıspanak, kaşar peyniri...vb malzemelerden biri

Yapılışı
Unu  eleyip ortasını havuz şeklinde açıyoruz.
Malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
10 dakika kadar hamuru dinlendiriyoruz
İç malzemeyi hazırlıyoruz. 
Peyniri iyice eziyoruz, maydanozu  ince ince kıyıp peynirle karıştırın.
Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak şekilde elinizde açın.
Peynirli harcı içine koyun ağzını kapatın.
Yağlı tepsiye dizin.
Yumurta sarısını üzerine sürün. 
170 derecede ısıtılan  fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Çikolatalı Islak Kek Tarifi Oktay Usta Tarifleri

Çikolatalı Islak Kek Tarifi Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, yemekler, tarifler,  çikolatalı ıslak kek tarifi oktay usta, kakaolu ıslak kek malzemeleri, kakaolu kek tarifi oktay usta, kakaolu kekyapılışı, kakaolu kek, islak kek yapımı, ıslak kek pişirmek, ıslak kek tarifi browni.

Çikolatalı Islak Kek Tarifi 
Malzemeleri:
  • 4 tane yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı, toz şekeri koyup mikserle 4 dakika köpürene kadar iyice karıştırın. 
Üzerine sıvı yağı, sütü, kakaoyu ilave edip çırpma teliyle veya mikserle karıştırın. 
Kakao içinde tam olarak dağıldığında karışımdan 1,5 su bardağı ayırın. 
Geriye kalan karışımın üzerine tel süzgeç yardımıyla unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. 
Kıvamı ne çok katı ne  de çok sıvı olacak.
Hazırlanan karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. 
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 veya 40 dakika pişirin. 
Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirin. 
Keki kalıbından çıkarmadan sosu üzerine döküp, kek sosu çektikten sonra ters çevirip çıkartın.
Dilim dilim keserek servis yapın. 
Üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.

Baklava Hamuru Nasıl Yapılır Tarifi


Baklava Hamuru Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler

  • İki su bardağı un
  • İki tane yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • Bir su bardağı nişasta
  • 200 gram tereyağı
  • Bir tutam tuz

Yapılışı
Unu bir kabın içine koyarak ortasını havuz gibi açın.
Ortasına yumurta, tuz, yağ  ve suyu  ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.
Küçük parçalara ayırıp ince yufkalar açın.

Patlıcan Köftesi Tarifi Patlıcan Köftesi Nasıl Yapılır Patlıcan Köftesi Oktay Usta Tarifleri


Patlıcan Köftesi Tarifi
Malzemeler
  • 4 tane közlenmiş patlıcan
  • 2 tane haşlanmış patates
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Galeta un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Yapılışı
Közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayalım. 
Patatesleri ve soğanı rende yapalım. 
Maydanozları ince ince kıyalım. 
Tüm bu malzemeyi bir kaba alalım. 
Üzerine yumurtaları kıralım. 
Baharatlarını ve galeta ununu ekleyelim. 
Köfte harcı gibi yoğuralım. 
Kıvam alınca elimizle şekil verip ister tavada ister fırında pişirelim.

Adana Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri


Adana Kebabı Tarifi  
Malzemeler:
  • Bir kilo orta yağlı kıyma
  • İki tane soğan
  • Bir tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz
Yapılışı
Kıymayı genişçe bir kabın içine koyalım.
Kıymanın içine rendelenmiş kuru soğan, karabiber, kırmızıbiber, biber salçası ve tuzu ilave edelim.
Bütün malzemeyi 15-20 dakika iyice yoğuralım.
Hazırladığımız malzememizden iri parçalar alarak yağlanmış şişlere geçirelim.
Izgara veya mangal üzerinde çevirerek iki yüzünü de pişirelim.

Fırında Alabalık Nasıl Pişer


Fırında Alabalık Nasıl Pişer
Malzemeleri:

  • Temizlenmiş bütün alabalık (kişi sayısı kadar)
  • Bir fincan zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Kırmızı toz biber
  • Üç diş sarmısak
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Önce sarımsak güzelce dövülür.
Dövülen sarmısağın içine, zeytinyağı, nane, toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek iyice karıştırılır.
Hazırlanan karışım balığın üzerine ve içine iyice sürülür.
Karışımın dibinde kalan sarımsaklar balığın karnına koyulur.
Soslanan alabalık yağlanmış kiremit veya tepsi içine koyulur.
Orta ısıdaki fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika pişirilir.

Oktay Usta Ali Nazik Tarifleri


Oktay Usta Ali Nazik Tarifleri
Malzemeleri: 

  • 250 gram zırh kuşbaşı  et (bıçakla kıyma gibi kıyılmış ya da rondoda çekilmiş)
  • Bir kilo bostan patlıcanı
  • 250 gram süzme yoğurt
  • Üç diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • Tereyağı

Yapılışı
Öncelikle patlıcanları közde ya da ocakta közleyin.
Közlediğiniz patlıcanları kabuklarını soyup söğüş olarak doğrayın.
Küçük küçük doğradığınız ya da rondodan geçirdiğiniz kuşbaşı eti tavada çok az tereyağı ile kavurun.
Etler yeterince piştiğinde altını kapatın.
Sarımsakları ezip süzme yoğurt ve tuz ile karıştırın.
Üzerine patlıcanları da ekleyip yine karıştırın.
Üzerine eti ekleyin.
Çok az yağ ile pul biber kızdırıp üzerine dökün.

Mantı Nasıl Yapılır


Mantı Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
Hamuru İçin 

  • 3,5 su bardağı un
  • Dört tane yumurta
  • Bir çay bardağı su
  • Yetei kadar tuz

Harcı İçin

  • İki tane orta boy soğan
  • 400 gram koyun kıyması  
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine Sos İçin

  • Dört çorba kaşığı tereyağı
  • Sarımsaklı süzme yoğurt (Sarmısalı yoğurdu kendiniz evde de hazırlayabilirsiniz)
  • Sumak
  • Nane,
  • Pul biber

Yapılışı
2 bardak unu yoğurma kabına eleyin, ortasını havuz biçiminde açın. Yumurta, su ve tuz katıp parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın. Gerekirse un ilave ederek, sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar, uzun uzun yoğurun. Bezelere bölün. Üzerini temiz bir nemli bezle örterek 15-20 dakika dinlendirin. 

Bu sırada harcını hazırlayın. Soğanı incecik kıyın veya rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ile birlikte yoğurun.

Bu sırada dinlenmiş olan hamuru, üzerine un serperek oklava yardımıyla 2 milim inceliğinde açın. 2-3 santim eninde karelere bölün, ortasına nohut büyüklüğünde kıymalı harç koyun. Uçlarını üstte toplayarak kapatın. Kurumaması için üzerine un serpip bez örterek bir kenarda bekletin. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın. Geniş bir tencerede mantıların rahatça kaynayabileceği kadar su kaynatın. Biraz tuz atın. Mantıları kaynar suya salın.

Harlı ateşte suyun tekrar kaynamasını bekleyin. Daha sonra ateşi orta hararete getirin. Yumuşayıp suyun yüzüne çıkana kadar pişirin. Tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Mantıyı tabaklara paylaştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağını gezdirin. Sumağını, nanesini, pul biberini serperek sıcak sıcak servis yapın.

Hangi Balık Nasıl Pişirilir Balık Pişirme Tarifleri Fırında Balık Tavada Balık Kızartma


Hangi Balık Nasıl Pişirilir
Hangi balık nasıl pişirilirse daha lezzetli olur. Her balığın pişirilme yöntemi farklıdır. Lezzetli balık pişirmenin püf noktalarını öğrenelim.

Çipura
Çupra balığını ızgara ya da tava yapmalıyız. Bu yöntemler hem kolay hemde balığın lezzetli olmasını sağlar.

Dil Balığı
Hem ucuz hem de lezzetli bir balıktır. Dil balığı,  tava, ızgara ya da bağlama olarak pişirebilirsiniz.

Hamsi
Hamsi balığını tava ya da ızgara yapmak en uygun ve lezzetli pişirme yöntemidir.

Kalkan
Kalkan balığı  tavada, ızgarada veya fileto olarak pişirebilirsiniz.

Kefal
Kefal balığı en fazla yakışan pişirme şekilleri, tava, buğulama, yahni, haşlama mayonezli, kağıt kebabı, salata, füme, pilaki.

Karagöz
Karagöz balığı,  tavada, ızgarada, buğulama ve kiremitte güzel pişer.

Levrek
Levrek için en uygun pişirilme yöntemi; haşlama ve tavada kızartmadır.

Lüfer
Lifer balığı, buğulama, haşlama ve tavada kızartarak tüketilmelidir.

Mezgit
Tavada kızartma,  ızgara ve haşlaması çok lezzetli olur.

Zargana
Tavası, buğulaması ve pilakisi çok lezzetlidir.

Palamut
Palamut balığının en lezzetli hali, tavada kızartma ve ızgaradır.

Somon
Sütlü sos uyguladıktan sonra fırında ya da ızgarada pişirebilirsiniz. Haşlamasını makarna ve salatalarda  kullanabilirsiniz.

Mıhlama Tarifi Patatesli Soğanlı Yumurtalı Mıhlama Nasıl Yapılır


Mıhlama Tarifi 
Malzemeleri:
  • İki tane orta boy soğan
  • İki tane orta boy patates
  • İki tane yumurta
  • Bir demet maydanoz
  • Bir tane limon
  • İki kaşık sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı
Küp şeklinde doğranan soğanları yağla kavurun.
İçine küçük küçük doğranan patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
Soğan ve patatesler kavururken arada karıştırın, tencerenin kapağını kapalı tutun.
Tencerenin altı tutarsa biraz yağ ekleyin. (Fazla yağlı olmasını istemeyenler yarım çay bardağı su ilave edebilir)
Patatesler piştikten sonra ince doğranmış maydanozlar ilave edilir.
Bu şekilde biraz daha kavrulur.
En son yumurtalar ilave edilerek iyice karıştırılır.
Tencerenin kapağı kapatılır.
Yumurtalar piştikten sonra bol limon sıkılır.
Mıhlama servise hazır. 

Çok Pratik Kolay Çikolata Sosu Tarifi



Çok Pratik Çikolata Sosu Tarifi 

200 ml çiğ krema ve 200 gram bitter çikolatayı tencereye koyarak eritin.  Çok lezzetli çikolata sosu elde edeceksiniz.

Çikolata Sosu Tarifi


Çikolata Sosu Tarifi
Malzemeleri: 

  • İki çorba kaşığı un
  • İki çorba kaşığı kakao ( isteğe bağlı olarak biraz fazla koyailirsiniz)
  • Birsu bardağı şeker
  • bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı su


Yapılışı
Bütün malzemelerinizi bir tencereye koyarak iyice karıştırın.
Ateşe koyarak kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.
Kaynamaya başladığında ateşten alarak soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servise hazır.

Tahinli Çörek Tarifi


Tahinli Çörek Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram un
  • Bir paket maya ınstant maya (kuru maya)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 75 gram yumuşak margarin
  •  3 çay bardağı ılık süt

İç Malzeme:

  •  2,5 çay bardağı tahin
  •  2,5 çay bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

  • Bir yumurta sarısı
  • Susam

Yapılışı  
Unu eleyip maya ile karıştırın. 
Üzerine sıvı yağ, margarin ve ılık sütü ilave edip yaklaşık 5-10 dakika yoğurun. 
Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin. Tahin ve toz şekeri mikser ile yada el ile  3 dakika çırpın.
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta tekrar yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. 
Her birini 2-3 mm kalınlığında yuvarlak açıp üzerine tahin-şeker karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra, üzerlerini kapatın ve 30 dakika daha bekletin. 
Bekletme süresi sonunda yuvarlayarak bu parçaları mümkün olduğunca ince şekilde uzatın. 
Daha sonra bir ucunu sabit tutarak kendi etrafında döndürerek çörek şekli verin. 
Bir ikinci parçayı da ucuna ekleyerek aynı şekilde sarmaya devam edin. 
Böylece 12 parça ile 6 adet çörek hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. 
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve pişirin.

Patates Pişirmenin Püf Noktaları Patates Pişirme Süresi


Patates Pişirmenin Püf Noktaları
  • Düdüklü tencerenin yüksek ayarında kabuklu patates 10 dakikada, kabuğu soyulmuş patates ise 6 dakikada pişer.
  • Normal tencerede pişirirken patateslerin dağılmaması için  pişene yakın içerisine tuz ekleyin.
  • Patateslerin daha lezzetli olması için haşladığınız pişirme suyuna bir kaşık sirke ekleyin. Bu şekilde patateslerin rengi sari ve tadı daha güzel olur.
  • Patates püresinin içine ilave ettiğiniz tuz kadar şeker ekleyin. Patates püresi daha kıvamlı ve lezzetli olur.





Mısırlı Pilav Tarifi Mısırlı Pilav Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Mısırlı Pilav Tarifi 

Malzemeleri:
  • Bir su bardağı pirinç
  • Bir çay bardağı mısır (konserve veya dondurulmuş olabilir)
  • İki çorba kaşığı sıvıyağ
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Pirinçleri yarım saat kadar suda bekletin.
Sıvı yağ ve tereyağını eritin.
Suyu ilave edin.
Su kaynayınca pirinç, mısır, tuz ve et suyu ilave edilir.
Pirinçler suyunu tamamen çekip pişene kadar kapağı kapalı şekilde pişirelim.
Pilav piştikten sonra  hafifçe karıştırıp üzerine peçete örterek 20 dakika kadar demlendirin.

İçli Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yapılışı Pişirilmesi



Malzemeleri:
  • Yarım kilo kıyma eti
  • Üç tane soğan
  • Bir tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Dış Malzemeleri
  • Yarım kilo ince bulgur
  • Bir çay bardağı irmik
  • Üç su bardağı sıcak su
  • Üç tane haşlanmış patates
  • Üç çorba kaşığı un
  • Tuz
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Kimyon
Yapılışı
Soğanları ince ince doğruyuın.
Kıyma ve baharatlarla biraz kavurun.
Ilıdıktan sonra içine cevizi ekleyin.
İnce bulgur ve irmiği bir tencereye koyun. 
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. 
Kapağını kapatın, bulgurlar ve irmikler şişsin. 
Tencere tamamen soğuyana kadar kapağını  açmıyoruz.
Ayrı bir kapta haşlanan patatesleri rendeleyin.
Hepsi soğuduktan sonra patatesler ve bulgurlu harcı yoğurmaya başlayın. 
Un, salça, tuz ve kimyonu da ekleyin. 
Kıvama gelene kadar yoğurun. 
Şekil verirken elinizi ıslatarak yaparsanız daha kolay şekil verebilirsiniz. 
İçli köfte şekli verip içerisine hazırladığınız iç malzemeden koyun. 
İçli köftenin patlamaması için içini fazla koymayın. 
Ağzını kapatıp bol yağda kızartın.

Not: İsterseniz haşlama da yapabilirsiniz.  Bir tencereye bolca su koyun, tuz ekleyin.  Kaynamaya başlayınca hazırladığınız köftelerden içine atın. 

Sosyete Mantısı Tarifi Yapılışı Malzemeleri


Sosyete Mantısı Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç tane hazır yufka
  • Yarım kilo kıyma
  • Bir tane kuru soğan
  • İki yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • İki  kase yoğurt
  • Üç diş sarımsak
  • Tereyağı
Yapılışı
Bir kap içinde su ve sıvıyağı karıştırın.
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, bir kaşık salçayı, tuzu ve karabiberi ilave ederek ekleyerek yoğurun.
Yufkaları birer birer tezgaha yayın ve dörde bölün. 
Su ve yağ karışımından, ikişer kaşık üzerlerine gezdirin. 
Geniş taraflarına kıyma harcından biraz koyun muska gibi sarın ve tepsiye dizin. 
Kalan su ve yağı hepsinin üzerine gezdirin. 
Orta ısılı fırında kızartın. 
Diğer taraftan sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. 
Bir kaşık tereyağını eritip, kalan salça ile karıştırın. 
Fırından çıkan mantıları tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı, salçalı sos koyun. 
Pulbiber ve nane ile süsleyerek servis yapın.

Açma Tarifi Açma Yapmanın Püf Noktaları


Açma Tarifi  
Malzemeleri:
  • Bir bardak ılık su
  • Bir paket yaş maya
  • Bir bardak süt
  • Bir bardak sıvıyağ
  • Üç çorba kaşığı şeker
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Un
  • Tuz
  • Yumurta
Yapılışı
Bir bardak sütü, sıvı yağı, üç çorba kaşığı şekeri ve bir çay kaşığı tuzu koyarak karıştırın.
Un ilave ederek hamur haline getirin.
Hazırladığınız hamuru bir saat bekletin.
Bir  bardak ılık suda yaş mayayı eritin.
Bir saat beklettiğiniz hamuru maya ile bir süre yoğurun ve şekil verin.
Tepsiye  dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.

Elmalı Tart Tarifi Yumurtalı Şekerli Margarinli Unlu Sütlü Tarçınlı Elmalı Tart Yapmak



Elmalı Tart Tarifi

Malzemeleri:
  • 125 gram margarin yağı
  • İki tane yumurta
  • 8  yemek kaşığı toz şeker
  • 11 yemek kaşığı un
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket tarçın
Yapılışı
Öncelikle, margarin, yumurta, şeker, süt, tarçın iyice karıştırılır.
Un ve kabartma tozu ilave edilerek hamur yapılır.
Hazırlanan hamur merdaneyle açılır.
Açılan hamur kalıba yerleştirilir.
Üzeri elma dilimleriyle süslenir.
Önceden 175 derecede ısıtılan  fırında pişirilir.
Piştikten sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

Etli Nohut Tarifi Etli Nohut Nasıl Yapılır Tarifi


Etli Nohut Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı nohut
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • İki yemek kaşığı margarin yağı
  • İki tane orta boy kuru soğan
  • Bir kaşık domates salçası
  • Tuz,
  • Su
Yapılışı
Tencereye ince ince kıyılmış soğan ve yağ ilave ederek kızdırılır.
Etler ilave edilerek soğanlar pembeleşene kadar birlikte kavrulur. 
Sonra domates salçası ilave edilerek karıştırılır. 
İçine altı bardak su koyularak karıştırılır.
Nohutlar yıkanarak ilave edilir. (Nohudun bir gece önceden ıslatılması gerek) 
Su kaynadıktan sonra orta ateşe alarak nohut ve etler pişene kadar kaynatın. 
Yemek pişene yakın tuzunu ekleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Sarmısaklı Adana Köftesi Tarifi



Sarmısaklı Adana Köftesi Tarifi

Malzemeler

  • Bir kilo bulgur
  • İki su bardağı un
  • Bir su bardağı irmik
  • İki tane yumurta
  • Bir yemek kaşığı biber salçası  
  • Bir baş sarmısak
  • Bir tane domates
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • 10 dal maydonoz
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Bulgur ve  irmik sıcak suyla ıslatılarak yoğrulur. 
İçine un ve yumurtalar eklenerek iyice yoğrulur.
Yoğrulan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır. 
Yuvarlanan hamurların ortasına parmakla bastırılır.
Kaynayan suya yeteri kadar tuz ve limon suyu atılır.
Kaynayan suyun içine yuvarlanan köfteler atılır. 
Pişene kadar kaynatılır. 
Suyu süzülerek tabağa alınır.
Tencerede sıvıyağ ve salça kavrulur. 
Rendelenen domatesler ve dövülmüş sarımsaklar da eklenerek karıştırılır.
Tuz ve karabiberi ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanan sos köftelerin üzerine dökülür.
Üzeri kıyılmış maydonozla süslenir. 
Tercihe göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.

Pirinç Pilavı Tarifi Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları


Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeleri
  • İki su bardağı pilavlık pirinç
  • Üç su bardağı su
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Öncelikle pirinçler güzelce nişastası çıkana kadar yıkanır. 
Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika kadar bekletilir. 
Tencereye sıvı yağ koyulur ve yağ kızdığında pirinçler eklenir. 
Sürekli karıştırılarak kavrulur.
Pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur. 
Sonrasında su ve tuz ilave edilir. 
Tuzu tadına bakarak isteğinize göre ekleyebilirsiniz.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. 
Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alınır ve demlemeye bırakılır. 
15-20 dakika sonra kapak açılıp pilav karıştırılarak servis yapılır.

Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa Yemeği Tarifi, Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi, Pırasa Yemeği Nasıl Pişirilir, zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi oktay usta tarifleri, kıymalı pırasa yemeği tarifi, yemek tarifleri, misyemek, zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi, ıspanak yemeği tarifi, pırasa yemekleri yumurtalı pırasa yemeği tarifi, etli pırasa yemeği tarifi, pırasa yemeği tarifi. 

Pırasa Yemeği Tarifi
Malzemelri
  • Yarım kilo pırasa
  • İki tane havuç
  • Bir tane soğan
  • 150 gram kıyma (tercihe göre kuşbaşı et)
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir limonun suyu
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Yarım çay bardağı aşurelik buğday ya da pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Pırasayı yıkayıp küçük küçük doğrayın. 
Havuçların kabuğunu soyduktan sonra doğrayın. 
Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı koyup kızdırın.
İçine yemeklik doğradığınız  soğanları atarak kavurun. 
Kıymayı ilave ederek iyice kavurun.
Salçasını ekleyip bir dakika kavurun.
Havuçları ekleyerek 2 dakika kavurun. 
Pırasayı ekleyip üzerine iki su bardağı sıcak suyu dökerek karıştırın.
Yarma yada pirinci ekleyin.
Son olarak baharatlarını ekleyerek pişmesini bekleyin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.
Pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra servis edin. 

Etli Kuru Fasulye Tarifi Etli Kuru Fasulye Nasıl Pişirilir Tarifi


Etli Kuru Fasulye Tarifi 
Malzemeleri:
  • 1.5 su bardağı kuru fasulye
  • Bir tane soğan
  • 150 gram kuşbaşı et (tercihe göre kıyma)
  • İki yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz 
  • Su
Yapılışı
Fasulyeyi bir gün önceden suya koyarak ıslatın.
Ertesi gün, fasulyeyi yıkayarak 5 dakika kaynatın, sonra yarım saat bekletin.
Tencereye soğanı yemeklik doğrayarak biraz kavurun.
Eti ekleyerek biraz daha kavurun.
Salça, karabiber ve pul biberi ekleyin.
Fasulyeyi ve yeteri kadar suyu ekleyerek pişirin.
Pişip pişmediğini kontrol ederek istediğiniz kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin.
Düdüklü tencerede 40 dakika pişirmek yeterli oluyor.



Hamsi Tava Nasıl Yapılır Tarifi


Hamsi Tava Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 
  • 500 gram (Yarım kilo) hamsi balığı
  • Mısır unu  
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Yapılışı: 
Balıkları güzelce temizleyin.
Mısır ununa yeteri kadar tuz katarak karıştırın.
Temizlenmiş balıkları mısır ununa bulayın.
Tavaya biraz yağ koyun kızdırın. (Balıkların yağ çekmemesi için önce yağını kızdırmak gerek)
Tavayı ateşten alarak, balıkları kuyruk kısımları içe gelecek şekilde dizin.
Tavayı tekrar ateşe koyarak kızartın.
Zevkinize göre kıvamında kızardığında, düz bir tabak yardımıyla tavayı ters çevirerek balıkların diğer tarafını da kızartın.
Limon ve yeşilliklerle servis yapın.

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi


Zeytinyağlı Karalahana Sarması 
Malzemeleri:
  • Bir büyük demet karalahana (600 gram)
  • Üç tane orta boy soğan
  • Bir  çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • İki su bardağı pirinç
  • Üç tane orta boy domates
  • Yarım su bardağı su
  • Kuru nane
  • Tane karabiber
  • Dolma baharı
  • Pul biber
  • Tuz
  • Tuzot
Sos İçin:
İki tane rendelenmiş domates
Üç yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sıcak su

Yapılışı
Kara lahanaların saplarını keserek iyice yıkayın.
Bir tencere su kaynatın.
Lahanaları kaynayan suda orta derecede haşlayalım. (Erimesin ya da çok diri olmasın)
Süzgece alarak  suyunu süzün.
Tencereye yağ koyun.
Yemeklik doğranan soğanları ekleyerek kavurun.
Şekeri, rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
Pirinçleri ekleyip onları da kavurun.
Tuzu, baharatları ve yarım su bardağı suyu ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çektikten sonra  ateşten alın.
Suyu süzülen lahanaların ortasındaki kalın damarlarını keserek çıkartın.
Çok büyük olan lahanaları ikiye keserek sarmaya başlayın.
Bütün lahanaları sarma işlemi bitince tencereye dizin.( Tencerenin altına birkaç lahana yaprağı serin)
Rendelenmiş iki tane domatesi üzerine gezdirin. 
Üzerine tuz, yağ ve sarmaların hizasına gelecek şekilde sıcak su dökün.
Sarmaların açılmaması için üzerine tabak koyun ve pişirin.
İçinin orta kararda pişmesine dikkat edelim, erirse güzel olmaz.
Soğuduktan sonra servis yapalım.

Toyga Çorbası Tarifi Toyga Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi



Toyga Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo (500 gram) süzme yoğurt
  • İki  kahve fincanı  kırılmış buğday
  • Bir yemek kaşığı un
  • Bir küçük kase haşlanmış nohut
  • Bir yemek kaşığı margarin
  • Bir su bardağı süt
  • Yeteri kadar ılık su
  • Tuz
Üzeri için
  • Tereyağı
  • Sıvıyağ
  • Nane
Yapılışı
Tencereye, süzme yoğurdu, kırık buğdayı, unu, margarini, sütü ve ılık su koyarak karıştırın.
Kısık ateşe koyarak sürekli karıştırın.
Kaynayınca nohudu ilave edin.
Koyu olursa ılık su ekleyin.
Çorba tamamen piştikten sonra tuzunu ilave ederek karıştırın.
Beş dakika dinlendirdikten sonra üzerine naneli yağ gezdirerek servis yapılır.

Un Kurabiyesi Tarifi Tereyağlı Bademli Cevizli Pudra Şekerli


Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri:
  • 200 gram tereyağı
  • 25 tane badem içi veya fındık içi
  • 250 gram pudra şekeri
  • Yarım kilo un
Yapılışı
Yağı ve pudra şekeri elle iyice karıştırın.  
Unu ilave ederek tekrar karıştırın.
Hazırladığınız hamuru buzdolabında yarım saat bekletin. 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil vererek tepsiye dizin. 
Her birinin üstüne birer badem veya fındık koyun. 
Önceden ısıtılan fırına verin. 
Kurabiye pembeleşmeye başladığında fırının kapağını açık şekilde pişirin. 
Böylece kurabiyeniz kızarmayacak beyazlığını koruyacaktır.

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Biberli Havuçlu Domatesli Soğanlı Patatesli Maydanozlu


Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo tavuk budu
  • İki tane kırmızı biber
  • Üç tane yeşil biber
  • İki tane havuç
  • Beş tane küçük domates
  • İki tane orta boy kuru soğan
  • İki tane patates
  • 10 dal maydanoz
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • Tuz
  • Zevkinize göre baharatlar (pul biber, karabiber, biberiye, kekik)
Yapılışı
Tavuk butlarının üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyerek karıştırın ve yarım saat dinlendirin. 

Patatesleri ince ince doğrayın, havuçları ince dilimleyin, yeşil biberleri doğrayın, kuru soğanları ince ince dilimleyin, brokoliyi parçalara ayırın, kırmızı biberi ince ince doğrayın, üzerine yarım limonun suyunu, zeytinyağını, tuzu ekleyin ve karıştırın.

Yarım saat dinlendirdiğiniz tavukları yağladığınız tepsiye dizin.
Sebzeli karışımı etrafına yayın. 
Domatesleri de aralara yerleştirin.
Tepsiye bir su bardağı sıcak su ekleyin. 
200 derece ısıtılan fırında  40 dakika kadar pişirin.
Suyu biterse ekleyin.
Piştiğinden emin olduğunuzda, fırından çıkartın. 
6-7 dakika dinlendirdikten sonra, üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın. 




Kestaneli Kuş Üzümlü Pilav Tarifi


Kestaneli Kuş Üzümlü Pilav Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı pirinç
  • Dört su bardağı sıcak su
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Dört yemek kaşığı sıvıyağ
  • İki yemek kaşığı kuş üzümü
  • Bir kase haşlanmış kestane
  • Yarım çay kaşığı
  • Yeteri kadar
  • Karabiber
  • Yenibahar
Yapılışı 
Tereyağı  ve sıvı yağı tencerede eritin. 
Yıkayıp süzdüğünüz pirinci yağda kavurun.
Kestane, kuş üzümü, tuz, şeker, karabiber ve yenibaharı ekleyip güzelce karıştırın.
Sıcak suyunu ekleyip orta ateşte pişirin.
Suyunu tamamen çekip piştikten sonra altını kapatın.
Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.  

Kabak Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları Bal Kabağı Tatlısı Tarifi, kabak tatlısı nasıl yapılır tarifi, bal kabağı pastasınn yapımı, bal kabağı reçeli tarifi, fırında bal kabağı tatlısı tarifi, şekerli balkabağı, balkabağı tatlısı tatlıları, balkabağı tatlısı yemek tarifleri, balkabağı tatlısı ve  yemek tarifleri.

Kabak Tatlısı Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir kilo bal kabağı
  • Yarım kilo toz şeker
  • Dört tane karanfil
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
  • Üzerine dökmek  için ceviz içi
Kabak Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları  
Bal kabağının olgunlaşmış olması gerekir. Kabağın olgun olup olmadığını anlamanın en pratik yolu kürdan batırmaktır. Kürdan rahatlıkla batıyorsa kabak olgun demektir. Bir gün öncesinden şekeri kabakların üzerine dökerek bekletirsek tadı daha güzel olur. Ölçünüz bir kilo kabak için yarım kilogram şeker olmalıdır. Pişirirken şeker köpüreceğinden geniş kapta pişirmek gereklidir.

Yapılışı
Önce kabağı karpuz gibi diklemesine kesip 4-5 santim aralıkla dilimleyin.
Dilimlenen  kabakları tencereye bir kat şeklinde dizin.
Üzerine şekerini serpin.
Fazla tatlı yapacaksanız ikinci sıra kabağı da dizin.
Üzerine Şekerini serpin.
Bütün malzeme bitene kadar bu işlemi yapın.
Bir  gece kabakların şekeri çekmesi için bekletin.
Kabak tatlısının üzerine karanfil ve tarçın ekleyerek orta ateşte köpürene kadar kaynatın.
Kabaklar yeterince sulanmazsa üzerine bir çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
Kabak tatlısı köpürmeye başladığında kapağın yarısını açarak kısık ateşe alın.
Bu şekilde  45 dakika kadar pişirin.
Kabaklar yeterince pişip yumuşadığında ocaktan alın.
Üzerine ceviz içi serperek  servis yapın.

Mercimek Köftesi Tarifi Bulgurlu Soğanlı Biberli Maydanozlu Salçalı Mercimek Köftesi Yapmak


Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeleri: 
  • İki su bardağı mercimek
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • Üç tane kuru soğan
  • İki çay kasığı kırmızı biber
  • Üç çay kasığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım demet dereotu
  • 8 tane taze soğan
  •  Bir yemek kaşığı salça
Yapılışı
Mercimeklerin üzerini geçecek şekilde su ekleyerek haşlayın.
Mercimekler piştikten sonra üzerine bulguru ekleyin. (çok cıvık olursa biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz)
Eklediğiniz bulgurlar mercimeğin sıcaklığıyla kabaracaktır.
Kuru soğanları rendeleyerek yağda kavurun. 
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayarak mercimek ve bulgur karışımına ekleyin. 
Kavrurduğunuz soğanı ilave ederek karıştırın.
Son olarak; tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon ve salçayı da ekleyip iyice yoğurun. 
Elinizle küçük küçük köfteler yaparak yeşilliklerle servis yapın.  

Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları Tarifi İncelikleri

Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları 
Evde yoğurt yapmanın bazı püf noktaları vardır. Öncelikle sütünüz kaynamaya başladığında hemen ocaktan almayın, ocağın altını kısarak biraz daha karıştırarak kaynatın. Mayalamak için tatlı bir yoğurt kullanın. Mayalama işlemini süt biraz ılıdıktan  sonra yapın.(Süt serçe parmağınızı yakmayacak sıcaklıkta ya da 45 derece sıcaklıkta olmalı) Taze ya da hazır süt kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Yoğurt Tarifi
Malzemeleri: 

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı
Sütü kaynattıktan sonra ılımaya bırakın.
Süt Serçe parmağınızı yakmayacak sıcaklığa gelince mayalayın.
Mayalamak için bir kaşık tatlı yoğurdu kasede çırpın.
Çırptığınız yoğurda yarım çay bardağı süt ilave ederek çırpmaya devam edin
Hazırladığınız karışımı sütün içine dökerek karıştırın.
Yoğurdu tencerede ya da kavanozda mayalayabilirsiniz.
Üzerini battaniye veya sıcak tutacak bezlerle sarın.
Yoğurdun 5 saat mayalanmasını bekleyin.
Yoğurt istediğiniz kıvamda olmazsa kapağını açarak buzdolabında biraz bekletmeniz yeterli olacaktır. 

En Güzel Kısır Tarifi Pratik Lezzetli Basit Kısır Tarifleri


Kısır Tarifi
Malzemeleri
  • Bir su bardağı ince bulgur
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • İki tane kuru soğan
  • İki tane orta boy domates
  • Bir demet maydanoz
  • 10 dal nane
  • Altı tane taze soğan
  • Bir demet marul
  •  Bir su bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir limonun suyu ya da bir çay bardağı nar ekşisi
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber 
Yapılışı
Bulguru bir kaba koyarak sıcak suyu üzerine dökün, kapağını kapatarak bekletin.
Kuru soğanı zeytinyağıyla hafifçe pembeleştirin.
Salçayı ekleyin.
Biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Diğer malzemeleri ince ince doğrayın.
Malzemelerin hepsini bulgurun içine ilave edip güzelce karıştırın.
Limonu da üzerine sıkarak servis yapın.

Mercimek Çorbası Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır Malzemeleri, Patatesli Havuçlu Soğanlı Mercimek Çorbası,


Mercimek Çorbası
Malzemeleri: 
  • Bir su bardağı kırmızı mercimek
  • Bir tane havuç
  • Bir tane patates
  • Bir tane soğan
  •  Bir yemek kaşığı salça 
  • Sıvı yağ
Yapılışı
Öncelikle soğanı çok ince doğrayın, patates ve havucu güzelce rendeleyin. 
Doğradığınız soğanı, rendelediğiniz patates ve havucu sıvı yağda biraz kavurun. 
Mercimeği ilave ederek az daha kavurun.
Üstünü aşacak şekilde sıcak su ekleyerek düdüklü tencere ya da  normal tencerede pişirin.
Blendırdan geçirerek servis yapın.
Tercihe göre üzerine baharat serperek servis yapılabilir. 

Etli Bamya Tarifi Etli Bamya Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Etli Bamya Tarifi

Malzemeleri:
  • Bir kilo kuru bamya
  • 600 gram kuşbaşı et
  • Bir tane büyük boy soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Bir çimdik limon tuzu 
  • Tuz
Yapılışı 
Kuru bamyayı iki su bardağı suyla 10 dakika düdüklü tencerede haşlayın.  
Etleri de aynı şekilde 20 dakika  yumuşayıncaya kadar haşlayın. 
İnce ince doğradığınız soğanları sıvı yağda kavurun. 
Salçayı da ilave ederek karıştırın.
Haşlanmış bamyayı sudan geçirin. 
Kavurduğunuz salça ve  soğana ilave ederek kavurun.
Pişmiş etleri de tencereye ekleyerek karıştırın. 
Biraz limon tuzu ekleyerek az daha haşlayın. 
Üstünü geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. 
Orta ateşte kıvamına gelene kadar az daha  pişirin.
Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın. 
Arzunuza göre limon da sıkabilirsiniz.

Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Fındıklı Kurabiye Tarifi
Malzemeleri: 
  • 7 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • Dövülmüş fındık
  • Un
Yapılışı
Bütün malzemeyi karıştırarak yoğurun.
Cevizden biraz daha iri parçalar alarak yuvarlayın.
Ortalarına fındık serpin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
Orta hararetteki fırında rengi hafif değişene kadar (koyulaşmayacak) kadar pişirin.

Haşhaşlı Poğaça Nasıl Yapılır


Haşhaşlı Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeleri: 
İki tane yumurta ( Birinin sarısı üzerine sürülecek)
İki su bardağı ılık süt
Bir tane yaş maya
Bir kahve fincanı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar tam buğday unu. (Beyaz un da olabilir)

İçi İçin
Bir su bardağı haşhaş ezmesi ( Katı kıvamlı olacak)
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
Yaş mayayı ılık sütün içine atarak eritiyoruz.
Toz şeker, iki  yumurta ve tuzu ilave ederek karıştıyoruz. ( Yumurta sarısının birini üzeri için ayırıyoruz)
Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
Yarım saat (30 dakika) mayalanmaya bırakıyoruz. 
Mayalanan hamuur üç eşit parçaya bölüyoruz.
Her parçayı merdane yardımıyla un serperek tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
Açılan hamurların her yanına eşit şekilde tabaka halinde sıvı yağlı şekerli haşhaş ezmesinden sürüyoruz. 
Daha sonra hamuru rulo şekilde sarıyoruz.
Rulo şeklinde sardığımız hamuru 4-5 cm aralıklarla dilimliyoruz.
Kestiğimiz dilimleri haşhaşlı ve kesilmiş yerleri yukarı gelecek şekilde yağladığımız tepsiye diziyoruz. 
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
15 dakika daha mayalanması için tepside dinlendiriyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına veriyoruz.
 Üzeri kızana kadar pişiriyoruz. 

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi Kırmızı Lahana Mezesi Nasıl Yapılır Malzemeleri Tarifi



Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir tane orta boy kırmızı lahana
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Dört yemek kaşığı mayonez
  • Üç diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı sirke
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım limon suyu
Yapılışı 
Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın ya da rendeleyin. 
Üzerine tuz, limon suyu ve sirkeyi ekleyerek karıştırın.
Yarım saat bekletin. 
Sarımsakları biraz tuzla iyice ezin.
Ezdiğiniz sarmısakları yoğurtla iyice karıştırın. 
İçine mayonezi  ilave ederek tekrar karıştırın. 
Üzerine  kırmızı lahanayı da ekleyerek iyice karıştırın. 

Gül Tatlısı Tarifi İrmikli Gül Tatlısı Tarifi Gül Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi


Gül Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı margarin yağı
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Ceviz
Şerbet İçin  
  • Üç su bardağı su
  • Üç su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
Yapılışı 
Ceviz dışındaki tüm malzemeyi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru düz şekilde açın.
Su bardağının ağzıyla yuvarlak şekilde kesin.
Kesilen dairelerin 3 tanesini yarım ay şeklinde üst üste koyarak rulo yapın. 
Ruloyu  bir bıçakla ortadan ikiye keserek iki tane gül elde edin.
Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbetini hazırlayın.
Soğuyan tatlıya sıcak şerbeti dökerek daha iyi çekmesini sağlayın. 

Yaprak Sarması Tarifi Yaprak Sarması Malzemeleri


Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeleri:
  • Yeteri kadar asma yaprağı
  • Bir su bardağı bulgur
  • Bir su bardağı yarma
  • İki yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • İki tane soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Kırmızıbiber 
  • Karabiber
  • Maydanoz 
  • Dereotu
  • Sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Bir tane soğanı ince ince doğrayarak bol yağda kavuralım.
Üzerine salçayı ekleyerek biraz daha kavuralım.
Üzerine yarmayı ve bulguru ekleyerek karıştıralım.
Son olarak baharatları, tuzu ve yeşillikleri ekleyerek ocaktan alalım.
Asma yapraklarına  hazırladığımız  iç malzemesinden koyarak saralım.
Sarmaları tencereye dizelim.
Yaprakların üzerini geçmeyecek kadar su koyalım.
Kaynadıktan sonra ateşi kısarak,  kısık ateşte yaklaşık olarak 45 dakika pişirelim.

Not: Zevkinize göre, üzerine biraz sıvı yağ, bir tane ince doğradığınız soğan ve salçayla sos yaparak üzerine gezdirebilirsiniz. 

Haşhaşlı Çörek Tarifi Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Haşhaşlı Çörek Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı su
  • Bir paket yaş maya
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • 2.5 tatlı kaşığı tuz
  • Bir kase ezilmiş haşhaş
  • Aldığı kadar un
  • Yumurta sarısı (üzeri için)
Yapılışı 
Malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Yoğurduğumuz hamuru bir saat dinlendirin. 
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp lavaş kalınlığında açalın.
Üzerine sıvı yağla cıvıtılmış ince tabaka halinde haşhaş sürün.
Sıgara böreği gibi (rulo şeklinde) sarıp küçük küçük kesin.
Altını yağladığınız tepsiye dizip bir saat dinlendirin.
Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Kaşarlı Köfte Tarifi Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Kaşarlı Köfte Tarifi  

  • Yarım kilo koyun ve dana karışımı kıyma
  • Bir tane yumurta
  • İki dilimbayat ekmek
  • Bir tane soğan
  • 150 gram kaşar peyniri
  • Kıyılmış maydanoz
  • Tuz, 
  • Kırmızı biber
  • Sıvı yağ
 Yapılışı
Kıymaya soğanı çok küçük doğrayarak kapatın.
Islatılmış bayat ekmek içi, yumurta, maydanozu, tuz ve karabiberi de ekleyerek iyice yoğurun. 
Yumuşak olması için çorba kaşığı su ilave edebilirsiniz.
Şekil verdiğiniz köfteleri pembeleşene kadar ayçiçek yağında kızartın.
Kızarmış köfteleri  tepsiye dizin, üstlerine küçük kaşar peyniri parçaları koyun. 
Önceden kızdırılmış fırına verin, peynirler eriyene kadar (10 dakika kadar) bekletip, çıkartın.
Erimiş peynirlerin üstüne ince kırmızı biber dökebilirsiniz. 

Evde Çikolata Sosu Nasıl Yapılır


Evde Çikolata Sosu Nasıl Yapılır

  • Malzemeleri:
  • Yarım su bardağı süt
  • İki yemek kaşığı tozşeker
  • İki çay kaşığı kakao
  • 150 gram bitter çikolata 
  • Üç çay kaşığı tereyağı
Yapılışı

Tencereye biraz su koyun, suyun içine bitter çikolataları koyduğunuz kaseyi yerleştirin.
 Su kaynadığında bitter çikolatalar erimeye başlayacak. (bu şekilde eritmeye benmari usulü denir). 
Ara ara karıştırarak çikolatanın sıvı hale gelmesini sağlayın.
Yarım su bardağı sütü kaynatın.
Kaynayan sütün içine iki yemek kaşığı şeker ve iki çay kaşığı kakaoyu ekleyip güzelce karıştırın.
Diğer tarafta üç çay kaşığı terayağı, erimiş bitter çikolatayı karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kakaolu süt ve şeker karışımının içine ilave ederek pişirin.
Pişirirken sürekli karıştırın.
Kıvamına geldiğinde ateşten indirin. 
Hazırladığınız çikolata sosunu krep, dondurma, tatlı ve keklerde kullanabilirsiniz.  

İrmik Tatlısı Tarifi Sütlü Şekerli İrmikli Vanilyalı Tatlı

İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeleri: 
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı şeker
  • Bir paket vanilya
Süslemek için
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • İki tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
Ilındıktan sonra buzdolabımızda soğutuyoruz.
Üzerine ceviz ve tarçın serpiyoruz.
Servise hazır.

Pizza Tarifi Pizza Nasıl Yapılır Malzemeleri Tarifi,

Pizza Tarifi 
Malzemeleri:
Hamur İçin:
  • Yarım kilo un
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • Bir paket kuru maya ya da 1 çorba kaşığı kuru maya 
  • İki çorba kaşığı şeker
  •  Tuz 
  • Su
Üzeri için:
  • İki yemek kaşığı salça
  • Sucuk
  • Yeşil biber
  • Domates
  • Yeşil ve siyah zeytin   
  • Üstüne kaşar rendesi

Yapılışı 
Malzemeleri karıştırarak orta kıvamda bir hamur yapın.
Hamuru yarım saat bekletin.
Hamuru tepsiye ince bir şekilde yayın.
İki yemek kaşığı salçayı suda eriterek hamurun üstüne sürün.
Kaşar hariç, pizzanın üst malzemelerini doğrayarak hamurun üzerine yerleştirin.
Isıtılmış fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika 180 derecede pişirin.
Pizzanızı çıkarılmaya 5 dakika kala kaşar peyniri rendesi üzerine serpiştirin. 

Fırında Kaz Tarifi Fırında Kaz Nasıl Yapılır Fırında Kaz Pişirmek


Fırında Kaz Tarifi

Malzemeleri
  • Bir tane kaz
  • Salçalı su

Yapılışı
Kazı düdüklü tencerede ya da normal tencerede haşlayın.
Haşladığınız kaz soğuduktan sonra üzerine elinizle iki yemek kaşığı salçalı su sürün.
Fırın tepsisine yerleştirin.
Tepsinin etrafını isteğe göre domates dilimleri ve biberlerle süsleyin.
Tepsiye biraz su koyun.
Kazı 180-200 derecede 50 dakika kadar pişirin. 
Arada kazı çevirerek her tarafının eşit kızarmasını sağlayın.