Çikolatalı Islak Kek Tarifi
Malzemeleri:
- 4 tane yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- Bir su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı kakao
- Bir paket kabartma tozu
- Yeteri kadar un
Karıştırma kabına yumurtayı, toz şekeri koyup mikserle 4 dakika köpürene kadar iyice karıştırın.
Üzerine sıvı yağı, sütü, kakaoyu ilave edip çırpma teliyle veya mikserle karıştırın.
Kakao içinde tam olarak dağıldığında karışımdan 1,5 su bardağı ayırın.
Geriye kalan karışımın üzerine tel süzgeç yardımıyla unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
Kıvamı ne çok katı ne de çok sıvı olacak.
Hazırlanan karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
Hazırlanan karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 veya 40 dakika pişirin.
Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirin.
Keki kalıbından çıkarmadan sosu üzerine döküp, kek sosu çektikten sonra ters çevirip çıkartın.
Dilim dilim keserek servis yapın.
Dilim dilim keserek servis yapın.
Üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.