Un Kurabiyesi Tarifi Tereyağlı Bademli Cevizli Pudra Şekerli


Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri:
  • 200 gram tereyağı
  • 25 tane badem içi veya fındık içi
  • 250 gram pudra şekeri
  • Yarım kilo un
Yapılışı
Yağı ve pudra şekeri elle iyice karıştırın.  
Unu ilave ederek tekrar karıştırın.
Hazırladığınız hamuru buzdolabında yarım saat bekletin. 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil vererek tepsiye dizin. 
Her birinin üstüne birer badem veya fındık koyun. 
Önceden ısıtılan fırına verin. 
Kurabiye pembeleşmeye başladığında fırının kapağını açık şekilde pişirin. 
Böylece kurabiyeniz kızarmayacak beyazlığını koruyacaktır.