Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:
- 1.5 su bardağı kuru fasulye
- Bir tane soğan
- 150 gram kuşbaşı et (tercihe göre kıyma)
- İki yemek kaşığı domates salçası
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Su
Fasulyeyi bir gün önceden suya koyarak ıslatın.
Ertesi gün, fasulyeyi yıkayarak 5 dakika kaynatın, sonra yarım saat bekletin.
Tencereye soğanı yemeklik doğrayarak biraz kavurun.
Eti ekleyerek biraz daha kavurun.
Salça, karabiber ve pul biberi ekleyin.
Fasulyeyi ve yeteri kadar suyu ekleyerek pişirin.
Pişip pişmediğini kontrol ederek istediğiniz kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin.
Düdüklü tencerede 40 dakika pişirmek yeterli oluyor.