Hamsi Tava Nasıl Yapılır Tarifi


Hamsi Tava Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 
  • 500 gram (Yarım kilo) hamsi balığı
  • Mısır unu  
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Yapılışı: 
Balıkları güzelce temizleyin.
Mısır ununa yeteri kadar tuz katarak karıştırın.
Temizlenmiş balıkları mısır ununa bulayın.
Tavaya biraz yağ koyun kızdırın. (Balıkların yağ çekmemesi için önce yağını kızdırmak gerek)
Tavayı ateşten alarak, balıkları kuyruk kısımları içe gelecek şekilde dizin.
Tavayı tekrar ateşe koyarak kızartın.
Zevkinize göre kıvamında kızardığında, düz bir tabak yardımıyla tavayı ters çevirerek balıkların diğer tarafını da kızartın.
Limon ve yeşilliklerle servis yapın.