Pırasa Yemeği Tarifi
Malzemelri
- Yarım kilo pırasa
- İki tane havuç
- Bir tane soğan
- 150 gram kıyma (tercihe göre kuşbaşı et)
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Bir limonun suyu
- Karabiber
- Kırmızı pulbiber
- Yarım çay bardağı aşurelik buğday ya da pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Pırasayı yıkayıp küçük küçük doğrayın.
Havuçların kabuğunu soyduktan sonra doğrayın.
Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı koyup kızdırın.
İçine yemeklik doğradığınız soğanları atarak kavurun.
Kıymayı ilave ederek iyice kavurun.
Salçasını ekleyip bir dakika kavurun.
Havuçları ekleyerek 2 dakika kavurun.
Pırasayı ekleyip üzerine iki su bardağı sıcak suyu dökerek karıştırın.
Yarma yada pirinci ekleyin.
Son olarak baharatlarını ekleyerek pişmesini bekleyin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.
Pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra servis edin.