Pirinç Pilavı Tarifi Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları


Pirinç Pilavı Tarifi
Malzemeleri
  • İki su bardağı pilavlık pirinç
  • Üç su bardağı su
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Öncelikle pirinçler güzelce nişastası çıkana kadar yıkanır. 
Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika kadar bekletilir. 
Tencereye sıvı yağ koyulur ve yağ kızdığında pirinçler eklenir. 
Sürekli karıştırılarak kavrulur.
Pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur. 
Sonrasında su ve tuz ilave edilir. 
Tuzu tadına bakarak isteğinize göre ekleyebilirsiniz.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. 
Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alınır ve demlemeye bırakılır. 
15-20 dakika sonra kapak açılıp pilav karıştırılarak servis yapılır.