Sarmısaklı Adana Köftesi Tarifi
Malzemeler
- Bir kilo bulgur
- İki su bardağı un
- Bir su bardağı irmik
- İki tane yumurta
- Bir yemek kaşığı biber salçası
- Bir baş sarmısak
- Bir tane domates
- Bir çay bardağı sıvıyağ
- 10 dal maydonoz
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
Yapılışı
Bulgur ve irmik sıcak suyla ıslatılarak yoğrulur.
İçine un ve yumurtalar eklenerek iyice yoğrulur.
Yoğrulan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır.
Yuvarlanan hamurların ortasına parmakla bastırılır.
Kaynayan suya yeteri kadar tuz ve limon suyu atılır.
Kaynayan suyun içine yuvarlanan köfteler atılır.
Pişene kadar kaynatılır.
Suyu süzülerek tabağa alınır.
Tencerede sıvıyağ ve salça kavrulur.
Rendelenen domatesler ve dövülmüş sarımsaklar da eklenerek karıştırılır.
Tuz ve karabiberi ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanan sos köftelerin üzerine dökülür.
Üzeri kıyılmış maydonozla süslenir.
Tercihe göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.