Etli Nohut Tarifi Etli Nohut Nasıl Yapılır Tarifi


Etli Nohut Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı nohut
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • İki yemek kaşığı margarin yağı
  • İki tane orta boy kuru soğan
  • Bir kaşık domates salçası
  • Tuz,
  • Su
Yapılışı
Tencereye ince ince kıyılmış soğan ve yağ ilave ederek kızdırılır.
Etler ilave edilerek soğanlar pembeleşene kadar birlikte kavrulur. 
Sonra domates salçası ilave edilerek karıştırılır. 
İçine altı bardak su koyularak karıştırılır.
Nohutlar yıkanarak ilave edilir. (Nohudun bir gece önceden ıslatılması gerek) 
Su kaynadıktan sonra orta ateşe alarak nohut ve etler pişene kadar kaynatın. 
Yemek pişene yakın tuzunu ekleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.