Gül Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı irmik
- Bir su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı margarin yağı
- Bir su bardağı yoğurt
- Kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Ceviz
- Üç su bardağı su
- Üç su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Yapılışı
Ceviz dışındaki tüm malzemeyi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru düz şekilde açın.
Su bardağının ağzıyla yuvarlak şekilde kesin.
Kesilen dairelerin 3 tanesini yarım ay şeklinde üst üste koyarak rulo yapın.
Ruloyu bir bıçakla ortadan ikiye keserek iki tane gül elde edin.
Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Şerbetini hazırlayın.
Soğuyan tatlıya sıcak şerbeti dökerek daha iyi çekmesini sağlayın.