Yaprak Sarması Tarifi Yaprak Sarması Malzemeleri


Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeleri:
  • Yeteri kadar asma yaprağı
  • Bir su bardağı bulgur
  • Bir su bardağı yarma
  • İki yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • İki tane soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Kırmızıbiber 
  • Karabiber
  • Maydanoz 
  • Dereotu
  • Sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Bir tane soğanı ince ince doğrayarak bol yağda kavuralım.
Üzerine salçayı ekleyerek biraz daha kavuralım.
Üzerine yarmayı ve bulguru ekleyerek karıştıralım.
Son olarak baharatları, tuzu ve yeşillikleri ekleyerek ocaktan alalım.
Asma yapraklarına  hazırladığımız  iç malzemesinden koyarak saralım.
Sarmaları tencereye dizelim.
Yaprakların üzerini geçmeyecek kadar su koyalım.
Kaynadıktan sonra ateşi kısarak,  kısık ateşte yaklaşık olarak 45 dakika pişirelim.

Not: Zevkinize göre, üzerine biraz sıvı yağ, bir tane ince doğradığınız soğan ve salçayla sos yaparak üzerine gezdirebilirsiniz.