Haşhaşlı Çörek Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı süt
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir su bardağı su
- Bir paket yaş maya
- Bir tatlı kaşığı şeker
- 2.5 tatlı kaşığı tuz
- Bir kase ezilmiş haşhaş
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı (üzeri için)
Yapılışı
Malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Yoğurduğumuz hamuru bir saat dinlendirin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp lavaş kalınlığında açalın.
Üzerine sıvı yağla cıvıtılmış ince tabaka halinde haşhaş sürün.
Sıgara böreği gibi (rulo şeklinde) sarıp küçük küçük kesin.
Altını yağladığınız tepsiye dizip bir saat dinlendirin.
Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.