Oktay Usta Ali Nazik Tarifleri


Oktay Usta Ali Nazik Tarifleri
Malzemeleri: 

  • 250 gram zırh kuşbaşı  et (bıçakla kıyma gibi kıyılmış ya da rondoda çekilmiş)
  • Bir kilo bostan patlıcanı
  • 250 gram süzme yoğurt
  • Üç diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • Tereyağı

Yapılışı
Öncelikle patlıcanları közde ya da ocakta közleyin.
Közlediğiniz patlıcanları kabuklarını soyup söğüş olarak doğrayın.
Küçük küçük doğradığınız ya da rondodan geçirdiğiniz kuşbaşı eti tavada çok az tereyağı ile kavurun.
Etler yeterince piştiğinde altını kapatın.
Sarımsakları ezip süzme yoğurt ve tuz ile karıştırın.
Üzerine patlıcanları da ekleyip yine karıştırın.
Üzerine eti ekleyin.
Çok az yağ ile pul biber kızdırıp üzerine dökün.