İçli Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yapılışı Pişirilmesi



Malzemeleri:
  • Yarım kilo kıyma eti
  • Üç tane soğan
  • Bir tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Dış Malzemeleri
  • Yarım kilo ince bulgur
  • Bir çay bardağı irmik
  • Üç su bardağı sıcak su
  • Üç tane haşlanmış patates
  • Üç çorba kaşığı un
  • Tuz
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Kimyon
Yapılışı
Soğanları ince ince doğruyuın.
Kıyma ve baharatlarla biraz kavurun.
Ilıdıktan sonra içine cevizi ekleyin.
İnce bulgur ve irmiği bir tencereye koyun. 
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. 
Kapağını kapatın, bulgurlar ve irmikler şişsin. 
Tencere tamamen soğuyana kadar kapağını  açmıyoruz.
Ayrı bir kapta haşlanan patatesleri rendeleyin.
Hepsi soğuduktan sonra patatesler ve bulgurlu harcı yoğurmaya başlayın. 
Un, salça, tuz ve kimyonu da ekleyin. 
Kıvama gelene kadar yoğurun. 
Şekil verirken elinizi ıslatarak yaparsanız daha kolay şekil verebilirsiniz. 
İçli köfte şekli verip içerisine hazırladığınız iç malzemeden koyun. 
İçli köftenin patlamaması için içini fazla koymayın. 
Ağzını kapatıp bol yağda kızartın.

Not: İsterseniz haşlama da yapabilirsiniz.  Bir tencereye bolca su koyun, tuz ekleyin.  Kaynamaya başlayınca hazırladığınız köftelerden içine atın.