Hangi Balık Nasıl Pişirilir Balık Pişirme Tarifleri Fırında Balık Tavada Balık Kızartma


Hangi Balık Nasıl Pişirilir
Hangi balık nasıl pişirilirse daha lezzetli olur. Her balığın pişirilme yöntemi farklıdır. Lezzetli balık pişirmenin püf noktalarını öğrenelim.

Çipura
Çupra balığını ızgara ya da tava yapmalıyız. Bu yöntemler hem kolay hemde balığın lezzetli olmasını sağlar.

Dil Balığı
Hem ucuz hem de lezzetli bir balıktır. Dil balığı,  tava, ızgara ya da bağlama olarak pişirebilirsiniz.

Hamsi
Hamsi balığını tava ya da ızgara yapmak en uygun ve lezzetli pişirme yöntemidir.

Kalkan
Kalkan balığı  tavada, ızgarada veya fileto olarak pişirebilirsiniz.

Kefal
Kefal balığı en fazla yakışan pişirme şekilleri, tava, buğulama, yahni, haşlama mayonezli, kağıt kebabı, salata, füme, pilaki.

Karagöz
Karagöz balığı,  tavada, ızgarada, buğulama ve kiremitte güzel pişer.

Levrek
Levrek için en uygun pişirilme yöntemi; haşlama ve tavada kızartmadır.

Lüfer
Lifer balığı, buğulama, haşlama ve tavada kızartarak tüketilmelidir.

Mezgit
Tavada kızartma,  ızgara ve haşlaması çok lezzetli olur.

Zargana
Tavası, buğulaması ve pilakisi çok lezzetlidir.

Palamut
Palamut balığının en lezzetli hali, tavada kızartma ve ızgaradır.

Somon
Sütlü sos uyguladıktan sonra fırında ya da ızgarada pişirebilirsiniz. Haşlamasını makarna ve salatalarda  kullanabilirsiniz.