Mıhlama Tarifi Patatesli Soğanlı Yumurtalı Mıhlama Nasıl Yapılır


Mıhlama Tarifi 
Malzemeleri:
  • İki tane orta boy soğan
  • İki tane orta boy patates
  • İki tane yumurta
  • Bir demet maydanoz
  • Bir tane limon
  • İki kaşık sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı
Küp şeklinde doğranan soğanları yağla kavurun.
İçine küçük küçük doğranan patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
Soğan ve patatesler kavururken arada karıştırın, tencerenin kapağını kapalı tutun.
Tencerenin altı tutarsa biraz yağ ekleyin. (Fazla yağlı olmasını istemeyenler yarım çay bardağı su ilave edebilir)
Patatesler piştikten sonra ince doğranmış maydanozlar ilave edilir.
Bu şekilde biraz daha kavrulur.
En son yumurtalar ilave edilerek iyice karıştırılır.
Tencerenin kapağı kapatılır.
Yumurtalar piştikten sonra bol limon sıkılır.
Mıhlama servise hazır.