- Zeytinyağlı Bamya Tarifi
- Malzemeler:
- Bir kilo bamya
- İki tane soğan
- İki tane domates
- bir su bardağı sıvıyağ
- Bir çay bardağı limon suyu
- Yarım tatlı kaşığı tozşeker
- Bir çay bardağı sirke
- Tuz
- Süslemek için limon dilimleri
Yapılışı
Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak şeklinde kesin.
Bamyaları bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay bardağı sirke karışımında beş dakika bekletin.
Soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin.
Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin.
1-2 dakika soğanla pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuzunu ilave edin.
Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.