Kestaneli Kuş Üzümlü Pilav Tarifi


Kestaneli Kuş Üzümlü Pilav Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı pirinç
  • Dört su bardağı sıcak su
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Dört yemek kaşığı sıvıyağ
  • İki yemek kaşığı kuş üzümü
  • Bir kase haşlanmış kestane
  • Yarım çay kaşığı
  • Yeteri kadar
  • Karabiber
  • Yenibahar
Yapılışı 
Tereyağı  ve sıvı yağı tencerede eritin. 
Yıkayıp süzdüğünüz pirinci yağda kavurun.
Kestane, kuş üzümü, tuz, şeker, karabiber ve yenibaharı ekleyip güzelce karıştırın.
Sıcak suyunu ekleyip orta ateşte pişirin.
Suyunu tamamen çekip piştikten sonra altını kapatın.
Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.