Evde Çikolata Sosu Nasıl Yapılır
- Malzemeleri:
- Yarım su bardağı süt
- İki yemek kaşığı tozşeker
- İki çay kaşığı kakao
- 150 gram bitter çikolata
- Üç çay kaşığı tereyağı
Yapılışı
Tencereye biraz su koyun, suyun içine bitter çikolataları koyduğunuz kaseyi yerleştirin.
Su kaynadığında bitter çikolatalar erimeye başlayacak. (bu şekilde eritmeye benmari usulü denir).
Ara ara karıştırarak çikolatanın sıvı hale gelmesini sağlayın.
Yarım su bardağı sütü kaynatın.
Kaynayan sütün içine iki yemek kaşığı şeker ve iki çay kaşığı kakaoyu ekleyip güzelce karıştırın.
Diğer tarafta üç çay kaşığı terayağı, erimiş bitter çikolatayı karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kakaolu süt ve şeker karışımının içine ilave ederek pişirin.
Pişirirken sürekli karıştırın.
Kıvamına geldiğinde ateşten indirin.
Hazırladığınız çikolata sosunu krep, dondurma, tatlı ve keklerde kullanabilirsiniz.