Erimiş Peynirli Tost Tarifi

Erimiş Peynirli Tost Tarifi
Malzemeleri:
  • 30 gram tereyağı
  • 2 dilim taze beyaz ekmek 
  • Dilimlenmiş peynir
  • 2-3 tane taze fesleğen yaprağı
  • Kalın dilimlenmiş 1 tane küçük domates
  • Un
  • 1 yumurta çırpolmış 
  • Taze beyaz ekmek kırıntısı 1 su bardağı

Yapılışı
Tereyağını ekmeklerin her yerine yedirelim. Ekmeklerden bir tanesini alalım ve tereyağlı olan kısmına eritilmiş olan peyniri, fesleğeni ve domatesi koyarak diğer emeği üstüne kapatalım.
Küçük bir kabın içerisinde yumurta, un ve ekmek kırıntılarını çırpıp ekmeğin etrafına fırça ile sürelim ve kızdırıp servis edelim.

Çiğ Börek Nasıl Yapılır Çiğ Börek Tarifi Çiğ Börek Yapmanın Füf Noktaları

Çiğ Börek Nasıl Yapılır Çiğ Börek Tarifi Çiğ Börek Yapmanın Füf Noktaları, börek tarifleri, yemek tarifleri.

Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Malzemeleri:

  • Bir tane yumurta
  • Bir yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • Bir paket kabartma tozu
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yeteri kadar un
  • Yarım çay bardağı su
  • Kızartmak için sıvıyağ

İçi Malzemesi:

  • 100 gram kıyma
  • Bir tane orta boy soğan
  • Bir tane sivri biber
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı
Öncelikle bütün sıvıları karıştırın.
Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yarım saat kadar dinlendirin.
İç harcını hazırlamak için, kıyma, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın.
Dinlenen hamurları unla incecik açın.
Harcı yufkanın bir kenarına koyup uçlarını çatal yardımıyla bastırarak kapatın.
Böreği bu şekilde kapatırsanız iç malzemesi çıkmaz ve görünüşü güzel olur.
Daha sonra kızgın yağda kızartın.

Profiterol Nasıl Yapılır Tarifi Füf Noktaları

Profiterol Nasıl Yapılır Tarifi Füf Noktaları, Profiterol Nasıl Yapılır Tarifi, Profiterol Tarifi,   Profiterol Malzemeleri, Profiterol Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri.

Profiterol Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • Üç tane yumurta
  • Bir su bardağı su

Kreması İçin

  • 2,5 su bardağı süt
  • Üç yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • Bir tane yumurta
  • Bir paket vanilya

Üzeri İçin
Bir paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata

Yapılışı
Tencereye bir su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. 
Daha sonra bir su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 
2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. 
Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.

Hamur biraz dinlendikten sonra 3 tane yumurtayı hamura yedirmeniz gerekiyor.
Ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. 
Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde edin. 
Hamurun kabarması için iyice karıştırın.
Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.

Tepsiyi yağlayın. 
Kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek dökün. 
Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.

Daha önceden 180 derecede ısıtılan fırına sürün. 
Üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. 
Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. 
Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın.

Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölün.
Varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.

Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da erittiğiniz çikolatayı gezdirin.  

Not: Benmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz. Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz. Çikolata su ile temas etmeyecek şekilde. Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecek.

Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Püf Noktaları, Mercimek Köftesi Tarifi, Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, Mercimek Köftesi Malzemeleri, yemek tarifleri.

Mercimek Köftesi Tarifi

  • Malzemeleri:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 litre su
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Dilediğiniz kadar pulbiber
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 6-7 sap yeşil soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Marul veya roka

Yapılışı:
Bir su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp bir litre su ile ateşe koyun. 
Tencerenin kapağını aralık bırakın. 
Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)

İki su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. 
Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. 
Kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
Mercimekler şişene kadar 30-45 dakika bekletin.

Kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alın. 
Bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün.
Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin. 
Karabiberi ve dilediğiniz kadar pul biberi de ekleyip karıştırın. 
Son olarak bir çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.

Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. 
Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. 
Maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. 
Bunları bir kenara koyun.

Derin kaptaki karışıma tuzu ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. 
Yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 
2-3 dakika daha yoğurun. 
Köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz. Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. 
Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.

Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır Tarifi Püf Noktaları

Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır Tarifi Püf Noktaları, Muhallebili Kadayıf Tarifi, Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır Tarifi, Muhallebili Kadayıf Yapmanın Püf Noktaları, Muhallebili Kadayıf Malzemeleri, Kadayıf Tarifleri.

Muhallebili Kadayıf Tarifi
Malzemeleri:

  • 350 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema (200ml)

Yapılışı
Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tere yağını eritin.
Şekeri ve kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. 
Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. 
(Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Muhallebinin hazırlanışı 
Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. 
Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dakika soğumaya bırakın. 
Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin.
Mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

Yaklaşık 30 cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün.
Borcamın tabanına güzelce yayın. 
Üzerine hazırladığınız kremayı dökün.
En üste kalan kadayıfları serin. 
Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

Sarımsak Çayı Nedir Sarımsak Çayının Faydaları Sarımsak Çayının Yapılışı

Sarımsak Çayı Nedir, sarımsak çayı nedir nasıl yapılır, sarımsak çayı nasıl kullanılır, sarımsak çayının yapılış, sarımsak çayının faydaları, ahmet maranki sarımsak çayı nasıl yapılır, sarımsak çayı nasıl yapılır ender saraç, evde sarımsak çayı nasıl yapılır, ender saraç sarımsak çayı tarifi, angelina jolie sarımsak çayı tarifi

Sarımsak Çayı Nedir 
Dr. Ender Saraç da sağlıklı yaşam ve zayıflamak isteyenler için sarımsak çayını tavsiye ediyor. Saraç, “Zayıflama sürecini hızlandırmak isteyenler sabah-akşam sarımsak çayı içmeli” diyor.

Sarımsak Çayı Tarifi (1)
Küçük bir taze zencefil parçasını soyun ve 2 fincan suyla 6 dakika kaynatın. 
İçine 2 diş ezilmiş sarımsak, 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon suyu ekleyin.
İyice karıştırıp soğumasını bekleyin.
Süzün ve soğuk olarak için.

Sarımsak Çayı Tarifi (2)

  • 3 bardak su
  • 3 diş taze sarımsak
  • Yarım çay bardağı bal
  • Yarım çay bardağı limon suyu

Yapılışı
3 bardak suyu bir boş kabın içerisine dökün.
Daha sonra 3 diş sarımsağı ezdikten sonra suyun içerisine atın.
Kaynayana kadar ocakta bekletin kaynadıktan sonra ocağı söndürün.
Bal ve limon suyunu ilave edin.
Hafif karıştırın ve soğumaya bırakın.
Sarımsak çayımız hazır.
Günde 3 defa ılık olarak yarım bardak istediğimiz kiloya ulaşana kadar için.

Akdeniz Usulü Köfte Yapmanın Püf Noktaları Akdeniz Usulü Köfte Tarifi

Akdeniz Usulü Köfte Yapmanın Püf Noktaları, Akdeniz Usulü Köfte Tarifi, Akdeniz Usulü Köfte Nasıl Yapılır, Akdeniz Usulü Köfte Yapılışı, Akdeniz Usulü Köfte Malzemeleri, yemek tarifleri. 

Akdeniz Usulü Köfte
Malzemeleri:

  • Kereviz yaprağı
  • Bir tane kereviz
  • 100 gram havuç
  • İki kutu soyulmuş domates konservesi (800 gram)
  • Yedi yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram arpacık soğanı
  • Dört diş sarmısak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 80 gram ceviz içi
  • 80 gram kurutulmuş domates
  • İki dilim tost ekmeği
  • yarım demet maydanoz
  • Bir küçük demet fesleğen
  • Dört tane ançuez fileto
  • Yarım kilo dana kıyma
  • Bir tane yumurta
  • Beş yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı
Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.

Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.

Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.

Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.

Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

Domatesli Fırın Makarna Yapmanın Püf Noktaları

Domatesli Fırın Makarna Yapmanın Püf Noktaları, Domatesli Fırın Makarna Tarifi, Domatesli Makarna Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri, Domatesli Fırın Makarna Malzemeleri.

Domatesli Fırın Makarna Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram makarna
  • 80 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım kilo domates
  • Bir çorba kaşığı salça
  • Bir tane soğan
  • Bir demet maydanoz

Yapılışı
Makarnaları kaynar tuzlu suya atıp 10 dakika haşlayın. 
Süzgece alıp soğuk sudan geçirin. 
Tereyağının yarısını tavada eritip, kıyılmış soğanı bu yağda kavurun. 
Domatesleri sekiz parçaya bölüp soğanı ilave edin. 
Kıyılmış maydanoz ve salçayı da ilave edin.
Isıya dayanıklı bir kaba bir kat makarna, bir kat domates yayın. 
Bütün malzemeyi kat kat dizerek bitirin. 
En üste bir kat makarna gelmelidir. 
Kalan tereyağını küçük parçalar halinde üzerine yerleştirin. 
Son olarak sıcak fırında 30 dakika pişirin.

Kuru Fasulye Yapmanın Püf Noktaları Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye Yapmanın Püf Noktaları Kuru Fasulye Tarifi, Kuru Fasulye Tarifleri, Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi,  Kuru Fasulye Yemeği Nasıl Pişirilir,  kuru fasulye yemeği oktay usta tarifi, kuru fasulye yemeği malzemeleri.

Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kuru fasulye
  • İki tane soğan
  • 250 gram kuşbaşı et
  • İki çorba kaşığı yağ
  • Tuz
  • Bir yemek kaşığı salça

Yapılışı:
Fasulyeler bir gece önceden, en az 12 saat suda bekletilir. 
Ertesi gün fasulyeler tekrar yıkanıp bol suda haşlanır.
Haşlanan fasulyelerin suyu süzülür.
Tencerede eritilen yağda doğranmış soğanlar ve et karıştırılarak hafif pişirilir.
Bir bardak suda domates salçası eritilerek ete ilave edilir.
Fasulyeler de tenceredeki ete ilave edilir.
Biraz su eklenir. 
Hafif ateş­te pişirilir. 
Arzu edilirse  tat vermesi için bir tane kırmızı biber ilave edilebilir.

Kornişon Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

Kornişon Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi, kornişon salatalık turşusu nasıl yapılır, kornişon turşuları, salatalık turşusu nasıl yapılır tarifi, salatalık kornişon turşusu tarifi, kornişon turşu malzemeleri. 

Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi 
Malzemeleri:
Bir litrelik kavanoz için malzemeler: 
1 kilo kornişon salatalık, 
1 litre su (mümkünse kaynak suyu),
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz.

Yapılışı
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. 
En uygun çesit "kornişon"dur. 
İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın. 
Salatalıkları kavanoza doldurun. 
Tuzunu üzerine ilave edin.
Sarımsaklarını kavanoza yerleştirin.
Sirkeyi içine boşaltın. 
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin. 
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. 
Tezgah üzerinde, düz bir zeminde iki gün bekletin, suyu azalacaktır, üzerine biraz daha su ilave edin. 
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde dört beş hafta bekletin.

Ezogelin Çorbası Yapmanın Püf Noktaları Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Yapmanın Püf Noktaları Ezogelin Çorbası Tarifi, Ezogelin Çorba Tarifi, Ezogelin Çorba Tarifleri, Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır, ezogelin çorbası malzemeleri, ezogelin çorbasının ana malzemeleri elerdir, ezogelin çorbasının hikayesi nedir, ezogelin çorbası nasıl pişirilir.

Ezogelin Çorba Tarifi
Malzemeler:

  • Üç çorba kaşığı kırmızı mercimek
  • Üç çorba kaşığı bulgur
  • Üç çorba kaşığı pirinç
  • Bir tane soğan
  • Üç çorba kaşığı un
  • Üç çorba kaşığı tel şehriye
  • Birçorba kaşığı tereyağı
  • Pul biber
  • Nane
  • Sıvı yağ
  • Su
  • Tuz

Yapılışı
Mercimek, bulgur ve pirinci ayrı ayrı kaplarda yada aynı kapta haşlayın. 
Tereyağı eriterek doğranan soğanları ilave ederek karıştırın.
Üzerine un ilave edin.
Biraz karıştırdıktan sonra sonra şehriye ilave edin. 
Daha sonra salça ve nane ilave ederek karıştırın. 
İyice kavrulduktan sonra, önce soğuk sonra sıcak su ekleyerek kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra üzerine haşladığınız bulgur, pirinç ve mercimeği ilave edin. 
Pişene kadar kaynatın ve servis yapın.

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Yapmanın Püf Noktaları Biber Turşusu tarifi

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Yapmanın Püf Noktaları, Kırmızı Biber Turşusu Nasıl Yaplır Tarifi, Biber Turşusu Tarifi, Biber Turşuları.

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1 kilo kırmızı biber
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 10-15 diş sarmısak
  • Kaya tuzu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Tarifi
Biberleri yıkayıp kurutun ve fırında güzelce közleyin.
Soğuduktan sonra kabuklarını soyarak bütün şekilde kavanoza yerleştirin.
Sarmısakları, tuzu ve sirkeyi iyice karıştırarak biberlerin üstüne dökün.
Zeytinyağını ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Etsiz Çiğköfte Nasıl Yapılır Tarifi Çiğ Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Çiğ Köfte Püf Yapmanın Püf Nktalrı, Etsiz Çiğköfte Nasıl Yapılır Tarifi Çiğ Köfte Yapmanın Püf Noktaları, Etsiz Çiğköfte Malzemeleri, Etsiz Çiğköfte Oktay Usta Tarifleri, Etsiz Çiğköfte Yapmak İçin Gerekli Malzemeleri.

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
Malzemeleri:

  • Dört tane haşlanmış orta boy patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Bir tane kuru soğan
  • Üç çay bardağı ince bulgur
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pulbiber
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Su
  • Yarım limon 

Yapılışı:
Yoğurma kabına bulgur, ince doğranmış kuru soğanları koyup karıştırın.
Dört parçaya bölünmüş yarım limon, salça ve baharatları ilave edip yoğurun.
Patatesleri tek tek ilave ederek yoğurmaya devam edin. (limon kabuklarını bu evrede çıkarın)
Arada su katılır ve bulgurlar yumuşayana kadar yoğurmaya devam edin.
Lezzetini kontrol edin.
Acı severler dilediği kadar pul biber ilave edebilir.
İnce doğranmış yeşil soğan ve maydanoz ilave edilir.
Çok ezmeden hafifçe yoğurun.
Köfte şekli verin, istediğiniz yeşillikle servis yapın.

Analı Kızlı Çorbası Nasıl Yapılır tarifi Püf Noktaları

Analı Kızlı Çorbası Nasıl Yapılır tarifi Püf Noktaları, Analı Kızlı Çorbası Yapmanın Püf Noktaları, Analı Kızlı Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi, Analı Kızlı Çorbası Tarifi, Analı Kızlı Çorbası Malzemeleri, Analı Kızlı Çorbası Oktay Usta Tarifleri, çorba tarifleri, çorbalar, çorba yapılışı.

Analı Kızlı Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram çiğ köftelik kıyma
  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 1 kilo kemikli kuzu eti
  • 100 gram iri çekilmiş ceviz
  • 300 gram nohut
  • Yarım kilo köftelik bulgur
  • 3 tane büyük soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tane limon
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin.

Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 tane soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın.

Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın.

Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.

Kolay Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları Kolay Kurabiye Tarifi

Kolay Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları, Kolay Kurabiye Tarifi, Basit Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi, Kolay Kurabiye Tarifleri, Kolay Kurabiye Nasıl Yapılır, Kurabiye Malzemeleri, kurabiye tarifleri, kurabiye çeşitleri. 

Kolay Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
  • 250 gram tereyağı
  • 250 gram pudra şekeri
  • Bir tane yumurta
  • Aldığı kadar un

Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırıp çok yumuşak olmayan, iyice toparlanmış bir hamur yapın.
Hamurun çok yumuşak olmamasına dikkat edin, çok yumuşak olursa kurabiye dağılır.
Hamurdan cevizden az büyük parçalar kopartıp kurabiye şekli verin. 
Önceden yağladığınız tepsiye dizin.
175 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Kıymalı Yumurta Tarifi Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi Kıymalı Yumurta Yapmanın Püf Noktaları

Kıymalı Yumurta Tarifi Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi Kıymalı Yumurta Yapmanın Püf Noktaları, Kıymalı Yumurta Oktay Usta Tarifleri,  Kıymalı Yumurta Tarifi, Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır Tarifi, Oktay Usta, Kıymalı Yumurta Yapılışı, Kıymalı Yumurta Malzemeleri, yumurta yemekleri, kıymalı yumurta yapmanın püf noktaları nelerdir. 

Kıymalı Yumurta Tarifi
Malzemeleri:
  • 100 gram kıyma
  • 2 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Yapılışı
Yayvan bir tavaya margarini ekleyip kızdırın. 
Kızan margarine kıymayı ilave edip kavurun. 
Kıyma pembeleşmeye başladığında tavanın altını kısın.
İsteğe göre yumurtalar direk tavanın içine kırılabilir. 
Ya da bir kapta çatalla iyice çırpılarak tavaya eklenebilir. 
Yumurtaları 5 dakika daha kıymayla birlikte pişirin. 
Pişmeye yakın tuzunu, pul biber, karabiberini ilave edin.


Tavuk Sarma Nasıl Yapılır Tarifi Tavuk Etli Sarma

Tavuk Sarma Tarifi, Tavuk Etli Sarma, Tavuk Sarma Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri, Tavuk Sarma Yapılışı, Tavuk Sarma Pişirmek, Tavuk Sarmanın Malzemeleri, Sarma Yapmanın Püf Noktaları.

Tavuk Sarma Tarifi
Malzemeleri:
  • Dört tane ince dövülmüş tavuk göğüs eti
  • Yarım kilo ıspanak
  • Bir tane orta boy soğan
  • 250 gram mantar
  • Üç tane domates
  • İki tane sivri biber
  • İki tane defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • Kürdan

Yapılışı
Soğanı incecik doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun. 
Yıkanıp, süzülmüş ve incecik doğranmış ıspanakları ilave edip iyice kavurun.. 
Çok ince dövülmüş tavuk etleri önlü arkalı tuz ve karabiber ile ovun. 
Hazırlanan ıspanağı tavuk etlerinin içine koyup sarın. 
Etlerin açılmaması için kürdan ile tutturun. 
Hazırladığınız tavuk etli sarmaları tencereye dizin.
Üzerine rendelenmiş domates, ince doğranmış sivri biber ve ince doğranmış mantar ekleyin.
Hiç su ilave etmeden 30 dakika orta ateşte pişirin...

Patates Salatası Tarifi Patates Salatası Yapmanın Püf Noktaları

Patates Salatası Tarifi Patates Salatası Yapmanın Püf Noktaları, patates salatası nasıl yapılır, patates salatası tarifi.

Patatesli Kumpir Tarifi
Malzemeleri:

  • Dört tane patates
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı bezelye
  • Yarım su bardağı haşlanmış havuç
  • Çeyrek su bardağı doğranmış biberli zeytin
  • Yarım su bardağı doğranmış salatalık turşusu
  • Ketçap
  • Mayonez

Yapılışı
Patatesleri haşladıktan sonra ezin.
Tereyağ ve kaşar ilave edip karıştırın.
Genişçe bir kaba koyun.
Üzerine diğer malzemeler ekleyin.
Ketçap ve mayonez döküp servis edin.

Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi Krep Yapmanın Püf Noktaları

Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi, Krep Yapmanın Püf Noktaları, Çikolatalı Krep Tarifi, Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır Tarifi, krep tarifleri, Oktay Usta Tarifi Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi

Çikolatalı Krep Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı un
  • Bir su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • İki yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çokokrem
  • Margarin

Yapılışı
Un, süt, yumurta, tuz ve su karıştırıp, krep hamurunu hazırlayın.
Ocağa konan tava bir müddet ısınınca margarini tavada gezdirin.
Margarin ne az ne de çok olacak, tavanın her tarafını gezecek şekilde sürülmelidir.
Ardından krep karışımından 1 kepçe dolusu alarak, tavaya yayın.
Tavayı sağa-sola eğerek karışımın tavanın yüzeyini kaplamasını sağlayın.
Bir tarafı piştikten sonra çevrilerek diğer tarafı da pişmesini sağlayın.
Pişen krebin ortasına bir yemek kaşığı çokokrem konularak katlanır. 
Çokokremi krep sıcakken koyarsanız çokokrem daha rahat yayılır. 
İsterseniz krebi katladıktan sonra üstüne toz halinde antep fıstığı serpiştirebilirsiniz. 
Yukarıdaki malzemelerden yaklaşık 6 adet krep hazırlanmaktadır. 

Yoğurtlu Patates Salatası Yapmanın Püf Noktası Yoğurtlu Patates Salatası Nasıl Yapılır Tarifi

Yoğurtlu Patates Salatası Yapmanın Püf Noktası, yoğurtlu patates salatası oktay usta tarifi, yoğurtlu patates salatası tarifi, yoğurtlu patates salatası nasıl yapılır tarifi, yoğurtlu patates salatası tarifleri, yoğurtlu patates salatası malzemeleri ve yapılışı.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane orta boy patates
  • 1 tane salatalık
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane

Yapılışı
Patatesleri haşlayıp bir kaba rendeleyin. 
Salatalıkları pijama şeklinde soyun, cacık yapar gibi küçük küçük doğrayın. 
Salatalıkları patateslere ekleyin.
Diğer malzemeleri; süzme yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, tuzu ve karıştırın. 
İsteğe göre pul biber ya da nane ile süsleyebilirsiniz...

Etli Nohut Yemeği Yapmanın Püf Noktaları Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği Yapmanın Püf Noktaları Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi Etli Nohut Yemeği Tarifi, nohut yemekleri, nohut tarifi, düdüklü tencerede nohut yemeği pişirmenin usulleri 

Etli Nohut Yemeği Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kuşbaşı doğranmış dana eti  
  • 2 su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Yapılışı
Eti iyice yıkayıp süzgece alalın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Tencereye az miktarda sıvı yağ ekleyip soğanı ilave edip hafifçe kavurun.
Ardından eti ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Etin rengi dönünce salçayı ekleyip karıştırın.
Az miktarda sıcak su ilave edip 5-10 dakika daha kavurun.
Nohudu ekleyip karıştırın.
Tuzu da ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın.
Ardından sıcak su ilave edin.
Tencereye malzemenin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, buharı çıkıp ses çıkarmaya başlayınca düdüğünü indirin.
1 saat 15 dakika kadar pişirin.

Nohut Yemeği Yapmanın Püf Noktaları Nohut Yemeği Tarifi Nohut Yemeği Nasıl Yapılır

Düdüklü Tencerede Nohut Yemeği Yapmanın Püf Noktaları Nohut Yemeği Tarifi Nohut Yemeği Nasıl Yapılır, nohut nasıl yapılır, nohut yemeğinin malzemeleri.

Nohut Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
  • Nohut
  • Et
  • 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber salçası olabilir)
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Yapılışı
Soğan düdüklüde tencerede kavurun.
Kavrulduktan sonra içine et ilave edin.
Etleri arada karıştırarak kavurun.
İçine tuz, toz kırmızı biber ve salça ilave edip karıştırın.
Daha sonra nohutu ilave edin.
Nohutların üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave ederek düdüklünün kapağını kapatın.
Nohutlar haşlanmışsa 10 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Nohut 1 gece önceden ıslatılıp öyle kullanılmışsa 20 dakika pişirmek gerekir.

Fırında Elma Dilimi Patates Pişirme Elma Dilimi Patates Tarifi

Fırında Elma Dilimi Patates Pişirme
Malzemeleri:

  • 3 tane büyük patates
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 diş sarmısak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber

Yapılışı
Patatesleri soyun, yıkayıp elma dilimi şeklinde kesin.
Sarmısağı ince doğrayın.
Bütün malzemeleri ve sarmısağı patateslerin üzerine döküp karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
220 derecede ısıtılan fırında 40 dakika pişirin.
İçi pişip, üzeri hafif  kızardığında fırından alın....

Fırında Körili Patates Tarifi Fırında Körili Patates Nasıl Yapılır

Fırında Körili Patates Tarifi

Malzemeleri:
  • 4 tane orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Öncelikle patatesleri soyun elma dilimi şeklinde doğrayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye patatesleri koyun.
Üzerine baharatları ve yağı ekleyip karıştırın.
200 derecede ısıtılan fırında içi pişene dışı hafif kızarana kadar pişirin.

Haşlanmış Nohut Hazırlamak

Haşlanmış Nohut Hazırlamak
Nohutun pişme süresi uzun olduğu için önceden pişirerek hazırlamanız zamandan tasarruf sağlayacaktır.

Öncelikle istediğiniz kadar nohutu geceden ıslatın. Ertesi gün bol suda birkaç defa yıkayarak suyunu süzün. Suda bekletilen nohut hafifçe yumuşamış olacaktır.

Nohutları tencereye alıp su ilave ederek pişirin. Pişme süresi nohutun cinsine ve suda bekleme süresine göre değişik olacaktır. Düdüklü tencerede pişirecekseniz ortalama 20 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. 

Arada kontrol ederek pişen nohutu ateşten alıp suyunu süzün, soğuyana kadar bekletin.  Nohut soğuduktan sonra poşetlere bölün ve derin dondurucuda saklayın.

Haşladığınız nohutları çorbalarda, yemeklerde ve pilavlarda pratik bir şekilde zaman kaybı olmadan kullanın. 

Hasanpaşa Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, Hasanpaşa Köftesi Yapmanın Püf Noktaları

Hasanpaşa Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, Hasanpaşa Köftesi Yapmanın Püf Noktaları, Hasanpaşa Köftesi Oktay Usta Tarifleri,  Hasanpaşa Köftesi Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler,  köfte tarifleri, köfteli yemekler, köfte yemekleri.

Hasanpaşa Köftesi Tarifi
Malzemeleri:
  • 750 gram kıyma
  • Bir tane büyük boy kuru soğan
  • İki tane yumurta
  • İki dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Kara biber
Püresi İçin Malzemeler:
  • Beş tane patates
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tane yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz
  • Salçalı su
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir su bardağı su

Yapılışı:
Püresini hazırlamak  için patatesleri haşladıktan sonra soyup püre haline getirin. 
Tencerede tereyağını eritin. 
Patates püresini ilave edip karıştırın.
Daha sonra yumurtayı ilave edip karıştırın. 
Sütü karıştıra karıştıra ekleyin.
En son tuzunu koyup karıştırın.
Püresi hazır...
Köfte malzemelerini de karıştırarak hazırlayın. 
Hazırladığınız kıymalı köfte harçından cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. 
Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. 
200 derece sıcaklıktaki fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)
Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 
1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. 
Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.

Tas Kebabı Yapmanın Püf Noktaları Tas Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi

Tas Kebabı Yapmanın Püf Noktaları Tas Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi, Tas Kebabı Tarifi, Tas Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi, Tas Kebabı Pişirmek için Gerekli Malzemeler, Tas Kebabı Oktay Usta Tarifleri, Tas Kebabı Nasıl Pişirilir Tarifi, kebap tarifleri.


Tas Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 600 gram kuzu kuşbaşı
  • 30 gram margarin
  • 100 gram soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Baharat torbası
  • 1.5 bardak su

Yapılışı
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.

Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.

Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.

Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapatın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.

Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1,5 bardak sıcak suyu ilave edip, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Bu arada kebap suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edin. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçalı suyu olmalıdır.

Menemen Yapmanın Püf Noktaları Menemen Nasıl Yapılır Tarifi

Menemen Yapmanın Püf Noktaları, Menemen Nasıl Yapılır Tarifi,  Menemen Tarifleri, Menemen Yapılışı, Menemen Malzemeleri, menemen yapımı, melemen yemeği nasıl yapılır tarifi, melemen yemeğinin yapılışı, menemen yemeğinin malzemeleri.

Menemen Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane domates
  • Bir tane sivri biber
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane orta boy soğan
  • Bir yemek kaşığı tereyağı (tereyağı yoksa sıvı yağ da olabilir)
  • Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 
Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp halka şeklinde doğrayın. 
Soğanı soyup yemeklik doğrayın. 
Yumurtaları kırıp çırpın.
Tencereye yağ koyup eritin.
Üzerine soğanı ilave ederek düşük ısıda kavurun.
Biberleri ilave ederek hafifçe kavurun. 
Üzerine domates ve tuz ilave ederek iyice karıştırın. 
Ocağın ısısını en düşük ısı seviyesine getirerek tencerenin kapağını kapatın.
Domateslerin diriliği ölünceye kadar pişirin.
Üzerine çırpılan yumurtaları ilave edip karıştırın.
Yumurtalar piştikten sonra menemeni ocaktan alıp servis yapın.

Kara Lahana Pişirmenin Püf Noktaları Kara Lahana Çorbası Tarifi

Kara Lahana Pişirmenin Püf Noktaları Kara Lahana Çorbası Tarifi,  Kara Lahana Çorbası Nasıl Yapılır,  Kara Lahana Çorbası Oktay Usta Tarifleri, Kara Lahana Çorbası Pişirmek İçin Malzemeler. çorba tarifleri 

Kara Lahana Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kara lahana (500 gram)
  • Bir su bardağı mısır
  • Üç yemek kaşığı yarma
  • Üç yemek kaşığı mısır unu
  • İki tane soğan
  • Bir sebze bulyon
  • Tuz
  • Bir diş sarımsak

Yapılışı
Lahanaları yıkayıp ince şeritler halinde kesin. 
Tencerede ince kıyılmış soğanları hafif kavurun. 
Kavrulan soğanların üzerine 1 litre kadar su ilave edin.
3 yemek kaşığı yarmayı ilave edip karıştırın. 
Ardından lahanaları ve sarımsağı da tencereye ilave edin.
Lahanalar pişinceye kadar kısık ateşte kaynatın.
Çorbanın suyu az gelirse biraz daha su ekleyin. 
Pişen çorbaya en son baharatları ve 3 yemek kaşığı mısır ununu ilave edin.
Mısır unu ilave ederken karıştırarak dökün ya da biraz suyla karıştırıp ilave edin. 
1 -2 defa kaynadıktan sonra çorbamız hazır.

Karnabahar Yemeği Tarifi Karnabahar Tarifi Karnabahar Nasıl Tarifi

Karnabahar Yemeği Tarifi Karnabahar Tarifi Karnabahar Nasıl Tarifi, yemek tarifleri, karnabahar nasıl pişirilir. 

Karnabahar Yemeği Tarifi 

  • 1 tane karnabahar
  • 2 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz 
  • Baharatlar

Yapılışı
Tencereye yağı koyup kızdırın.
Doğranmış soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
Soyup, halka halka doğradığınız havuçları ilave edin.
Soğanlarla bir müddet daha kavurun.
Salça, tuz ve baharatları ekledikten sonra karıştırın.
Temizleyip kestiğiniz karnabaharları tencereye ilave edin.
Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerini bir iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
Kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.

Sade Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Sade Poğaça Tarifi

Sade Poğaça Yapmanın Püf Noktaları, Sade Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi, Poğaça Oktay Usta Tarifleri,  poğaça yapmanın püf noktalrı nelerdir, Sade Poğaça Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler, Poğaça Tarifi, poğaçalar, poğaça tarifleri.

Sade Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram margarin
  • Bir su bardağı süt
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Beş su bardağı un 
  • Kabartma tozu

Yapılışı
Hamuru bir gün önceden yoğurup buzdolabında bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde yuvarlayın.
Üzerine yavaşça bastırarak ortasına çapraz şekilde çentik atın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
160 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Ev Baklavası Yapmanın Püf Noktaları Baklava Tarifleri Baklava Nasıl Yapılır

Ev Baklavası Yapmanın Püf Noktaları, Baklava Tarifi Oktay Ustadan, Ev Usulü Baklava Nasıl Yapılır, Oktay Ustanın Baklavası,  Ev Usulü Baklava Tarifleri, Evde Baklava Yapımı, Ev Usulü Baklava Malzemeleri. 

Ev Usulü Baklava Oktay Usta Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İki çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı limon suyu
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için

  • Bir çorba kasesi ceviz içi
  • 200 gram margarin veya tereyağı
  • Bir paket mısır veya buğday nişastası
Şerbeti için
  • Yedi su bardağı toz şeker
  • Altı su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz.

Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz. Herpsini birer birer yuvarlıyoruz. Tezgaha nişasta serpiyoruz. Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz.

Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz.

Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz. 170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz.

Şerbetini; toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz.

Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır Turşu Suyunda Tuz Ve Sirke Oranı Nedir

Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır Turşu Suyunda Tuz Ve Sirke Oranı Nedir, turşu suyu nasıl yapılır, tuşu suyu yapmanın püf noktaları, turşu suyu yapmanın püf noktaları.

Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır  
Turşu yaparken en önemli konu turşunun suyunu yapmak. Suyun içme suyu olması önemli. Altın oran denen karışımda, su, sirke ve tuz olmalı. Bir litre suya bir çay bardağı sirke, iki buçuk çorba kaşığı deniz veya kaya tuzu konmalı. 

Tuz iyice eriyene kadar karıştırmalısınız, bu sudan kavanozunuz ne kadar alırsa o kadar koyun. Yani bu orana göre yapacağınız miktar kavanozlarınıza ve malzemenize göre değişiklik gösterebilir.

Baklava Yapmanın Püf Noktaları Baklava Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Baklava Yapmanın Püf Noktaları Baklava Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Baklava Nasıl Yapılır Tarifi, Baklava Tarifi, Baklava Oktay Usta Tarifleri, Güzel Baklava Tarifleri, Pratik Baklava Nasıl Yapılıyor, Baklava Malzemeleri.

Baklava Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket hazır baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • İki su bardağı sıvı yağ
  • İki su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi

Şerbeti için

  • Beş su bardağı şeker
  • Beş su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Şerbet Tarifi
Şeker ve su tencereye konur, 10 dakika kadar kaynatılır, kaynayınca limon suyu atılıp 2-3 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır.

Baklava Tarifi
Tereyağı eritilir, içine sıvı yağ atılır. 

Fırın tepsisi yağlanır. Tepsiye 3 yufka konur, fırça yardımıyla yağ sürülür, yufkaların yarısı bitene kadar her 3 yufkada bir yağlama işlemine devam edilir. 

Yufkaların yarısı bitince ceviz içi serpilir, kalan yufkalar yine 3 yufkada bir yağlanarak yufkalar bitirilir. 

Dikdörtgenler şeklinde kesildikten sonra kalan yağ üzerine gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir. 

Şerbet sıcağa yakın ılıkken soğuk baklavaya dökülür. 5-6 saat sonra servis edilir. 

Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır Tarifi, Çerkez Tavuğu Yapmanın Püf Noktaları,

Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır Tarifi, Çerkez Tavuğu Yapmanın Püf Noktaları, Çerkez Tavuğu Oktay Usta Tarifi, Çerkez Tavuğu Yapılışı, Çerkez Tavuğu Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler, Tavuk Yemekleri, Tavuk Nasıl Pişirilir.

Çerkez Tavuğu Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir tane piliç
  • Beş su bardağı su
  • Bir tane büyük kuru soğan
  • İki tane defne yaprağı
  • 3-4 top karabiber
  • Bir su bardağı ceviz içi
  • Dört dilim bayat ekmek
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılış
Pilici tencereye alın. Üzerine suyunu ekleyin. Soyulmuş 1 bütün soğan, defne ve karabiber toplarını ilave edip pilicin etleri tamamen yumuşayana kadar haşlayın. Pilici sudan alıp süzgece geçirin. Haşlama suyunu süzün. Piliç soğuyunca derisini ve kemiklerini ayırın. Etlerini bir kabın içine elinizle tel tel ayırın.

Cevizleri kıyıp bir kaba alın. Ekmeği tavuk suyu ile ıslatıp sıkın ve cevize ilave edin. Ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın. Tavuk suyundan azar azar ekleyerek boza kıvamını alana kadar el blendırı ile karıştırın.

Tel tel ayrılmış tavuk etlerine sosun yarısından çoğunu ekleyip karıştırın. Karışımı servis tabağına alıp üzerine kalan sosu dökün. Sosunu çekene kadar 2 saat bekletin. Arzuya göre üzerine toz biberle kızdırılmış yağ gezdirip veya pul biber serpip servis yapın.

Sucuklu Köfte Nasıl Yapılır Tarifi Köfte Yapanın Püf Noktaları

Sucuklu Köfte Nasıl Yapılır Tarifi, Köfte Yapmanın Püf Noktaları, Sucuklu Köfte Tarifi, Sucuklu Köfte Yapılışı Sucuklu Köfte Yemeği Nasıl Yapılır, Yemek Tarifleri, Köfte Tarifleri, Sucuklu Köfte Oktay Usta Tarifi.

Sucuklu Köfte Tarifi
Malzemeleri:

  • 100 gram kıyılmış sucuk
  • 400 gram dana kıyma
  • Bir tane orta boy rendelenmiş soğan
  • Bir tane yumurta
  • İki tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:
Sucuk, kıyma, soğan, yumurta ve baharatları karıştırarak iyice yoğurun.
Daha sonra yoğurduğunuz malzemeden mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Dilediğiniz şekli verip ızgara yapın.
Tavada kızartmak için tercihe bağlı olarak içine dilediğiniz kadar maydanoz ekleyebilirsiniz.
Diğer bir seçenek ise içine galeta unu ekleyip az yağlanmış tavada pişirebilirsiniz.

Zeytinyağlı Domates Dolması Oktay Usta Tarifi Domates Dolması Yapmanın Püf Noktları

Zeytinyağlı Domates Dolması Oktay Usta Tarifi Domates Dolması Yapmanın Püf Noktları, Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi, Zeytinyağlı Domates Dolması Nasıl Yapılır Tarifleri,  Domates Dolması Malzemeleri, oktay ustadan domates dolması, domates dolması yapılışı, domates dolması pişirmenin püf noktaları, domates dolmasını nasıl pişiririz.

Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi
Malzemeleri:

  • 12 tane domates
  • Bir su bardağı pirinç
  • İki soğan
  • Bir çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Bir çorba kaşığı kuş üzümü
  • Bir tutam dereotu
  • Maydanoz
  • Nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Şeker
  • Su

Yapılışı
Domateslerin baş kısmını kesip içini boşaltın.
Dolmalık fıstığı geniş bir tencerede sıvıyağ ile kavurun.
Soğanı doğrayıp fıstığa ekleyin.
Pirinci yıkayıp ilave edin.
Tuz, karabiber, biraz şeker koyup kavurun.
Üzerini geçmeyecek kadar su koyup pişirin.
Dereotu, maydanoz ve naneyi doğrayıp harca katın.
Karıştırdıktan sonra borcama dizdiğiniz domateslerin içine doldurun.
Domateslerin üzerine zeytinyağı gezdirin.
Limon dilimleyip her birinin üzerine koyun.
Son olarak kapaklarını kapatın.
İçini boşalttığımız domateslerin suyunu domateslerin üzerine dökün.
Üzerini folyo ya da borcamın kapağı ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi, lokanta usulü mercimek çorbası oktay usta tarifleri, Lokanta Usulü Mercimek Çorbasının Yapılışı, Lokantalarda Yapılan Mercimek Çorbası.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı kırmızı mercimek
  • Dört su bardağı su veya et suyu
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir tane havuç
  • Bir tane patates
  • Bir kahve fincanı pirinç
  • İki domates ya da iki yemek kaşığı domates salçası
  • 50 gram margarin
  • İki diş sarımsak
  • Bir kahve fincanı sirke

Yapılışı
Rendelenmiş soğan margarinde hafifçe pembeleştikten sonra domates veya salça ilave edilir. 
Kaşıkla karıştırılıp 4 su bardağı su ve tuz konup kaynamaya bırakılır. 
Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler kaynar suya atılır. 
Rendelenmiş havuç, rendelenmiş patates; pirinç ilavesiyle, mercimekler eriyinceye kadar kaynatılır. Suyunu çekerse kaynar su eklenir. 
Sarımsaklı sirke ile servis yapılır. 

Tavuklu Sebzeli Türlü Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Türlü Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifleri, türlü tarifleri, türlü çeşitleri, yaz türlüsü.

Tavuklu Sebzeli Yaz Türlüsü Tarifi
Malzemeleri:

  • Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 3 tane domates
  • 5 tane biber
  • 6 tane patates
  • 5 tane adet patlıcan
  • 7 tane küçük soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çorba kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber

Yapılışı:
Kuşbağı doğranmış tavuk, kızartmalık doğranmış patates, bir kaç parçaya kesilmiş biber, doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş patlıcan, kabuğu soyulmuş bütün soğan ve diğer tüm malzemeler geniş bir kapta karıştırılarak fırın tepsisine yayın.

Üzerine yuvarlak dilimlenmiş domatesleri dizerek önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Pilav, cacık ve şalgam suyuyla servis edin.

Kolay Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Kolay Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Kolay Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Kolay Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, poğaçalar, kolay poğaça tarifleri, kolay poğaça nasıl yapılır. 

Kolay Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

İç malzemeler için

  • Peynir ya da patates
  • Kırmızıbiber ya da karabiber

Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırarak hamuru hazırlayın.
Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Patatesten ya da peynirden iç malzemesini hazırlayın.
İç malzemeye kırmızı biber ya da karabiber karıştırın.
Hamurdan parçalar kopararak şekil verip içine malzemeden koyun.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Fırında pembeleşene kadar pişirin.

Kolay Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Kolay Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Kolay Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Kolay Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, poğaçalar, kolay poğaça tarifleri, kolay poğaça nasıl yapılır. 

Kolay Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

İç malzemeler için

  • Peynir ya da patates
  • Kırmızıbiber ya da karabiber

Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırarak hamuru hazırlayın.
Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
Patatesten ya da peynirden iç malzemesini hazırlayın.
İç malzemeye kırmızı biber ya da karabiber karıştırın.
Hamurdan parçalar kopararak şekil verip içine malzemeden koyun.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Fırında pembeleşene kadar pişirin.

Bulgur Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Bulgur Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, pilav tarifleri, pilav nasıl yapılır. 

Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeleri:

  • İki su bardağı pilavlık bulgur
  • İki tane kuru soğan
  • İki tane domates
  • İki tane sivri biber
  • İki yemek kaşığı margarin
  • Dört bardak su veya et suyu
  • Tuz

Yapılışı
İnce ince doğranmış kuru soğanları yağda hafifçe kavurun.
Kabukları soyulup ince ince doğranmış domates ve sivri biberleri ilave ederek karıştırın.
Tuzunu ilave edin.
5 dakika karıştırarak pişirin.
Suyunu ilave edin.
Su kaynadıktan sonra bol suda yıkanmış bulguru ilave edin.
Pilav suyunu çekince kadar pişirin.
Ateşten aldıktan sonra, 10-15 dakika demlenmeye bırakın.

Peynirli Poğaça Yapmanın Püf Noktaları Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Peynirli Poğaça Yapmanın Püf Noktaları,  Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi,  Peynirli Poğaça Tarifi, Peynirli Poğaçanın Malzemeleri, Peynirli Poğaça Nasıl Pişirilir.

Peynirli Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/4 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı

İçi malzemeleri:

  • Yarım demet maydanoz
  • 250 gram beyaz peynir
Üzerine sürmek için
  • Bir tane yumurtanın sarısı

Yapılışı
Eğer ekmek makinanız varsa mayalı hamuru ekmek makinasında hazırlayabilirsiniz. Makinanınızın 1.5 saatlik mayalama seçeneğini seçip tüm malzemeleri hamur teknesine koyun. Karıştırma esnasında hamuru kontrol etmelisiniz. Hamurun toplanmama ihtimaline karşı biraz daha su veya biraz daha un eklemeniz gerekebilir.

Eğer makinanız yoksa öncelikle sütü ve suyu karıştırıp biraz ılıtın. Elinizin dayanabileceği kadar bir ısı olsun. (Çok soğuk veya çok sıcak su mayalanmayı kötü etkiler.) Sonra bu suyun içine toz şekeri ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kaseye alıp içine kuru mayayı ekleyin ve üzerini temiz bir bezle örtün. 15 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin. Kabaran mayanın için geri kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 45 dakika bekletin. Bu arada hamur iki katına çıkmış olacaktır.

Hazırladığınız hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açın. İçine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çatal yardımıyla hamurların üzerini çarpı şeklinde çizin. Bu şekilde de 15 dakika bekletin.

200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sade Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Sade Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Sade Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Sade Poğaça Yapmanın Püf Noktaları, Sade Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi, Sade Poğaça Tarifleri, Sade Poğaça Oktay Usta Tarifleri, Sade Poğaça Malzemeleri, Sade Poğaça Yapmanın Püf Noktaları.

Sade Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram margarin
  • Bir su bardağı süt
  • Bir tane yumurtanın sarısı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Beş su bardağı un 
  • Kabartma tozu

Yapılışı
Poğaça hamurunu bir gün önceden yoğurup buzdolabında bekletin. 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde yuvarlayın. 
Yuvarlanan hamurun üzerine yavaşça bastırarak ortasına çapraz çentik atın. 
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 160 derecede ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin.

Havuç Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi Turşu Yapmanın Püf Noktaları

Havuç Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi, Turşu Yapmanın Püf Noktaları, Havuç Turşusu Oktay Usta Tarifi, Havuç Turşusu Malzemeleri, Havuç Turşusu Yapılışı, Turşular, Turşu Tarifleri, Havuç Turşusu Oktay Usta Tarifleri.

Havuç Turşusu Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 kilo havuç
  • 2 tane yeşil domates
  • 3 tane yeşil sivri biber
  • Bir avuç kıyılmış beyaz lahana
  • 5-6 diş ayıklanmış sarmısak
  • 15 tane kadar kereviz yaprağı
  • Sirke
  • Tuz

Yapılışı:
Cam kavanoza kabuklarını sıyırıp yıkadığınız havuçları uzunlamasına yerleştirin.
Aralarına yeşil domatesleri, biberleri, kıydığınız lahanayı, sarımsakları ve kereviz yapraklarını koyun.
Yarısını 1 litreye 3 çorba kaşığı şeklinde hazırladığınız tuzlu su ile, kalan yarısını sirke ile doldurup, kapağını sıkıca kapayın.
Bir aya yakın bir süre içerisinde turşunuz hazır olacaktır.

Türk Kahveli Kurabiye Türk Kahveli Kurabiye Nasıl Yapılır

Türk Kahveli Kurabiye Tarifi, Türk Kahveli Kurabiye Nasıl Yapılır, kurabiye yapmanın püf noktaları, kurabiye tarifleri, kahveli kurabiye.

Türk Kahveli Kurabiye Tarifi
Malzemeleri: 

  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya
  • 125 gram margarin 
  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Tarçın

Yapılışı:
Pudra şekeri, vanilya ve margarini mikserle karıştırın.
Yumurtaları ve süt ile erittiğiniz kahveyi de ilave edin.
1-2 dakika daha çırpıp un ve kabartma tozunu ekleyin.
İyice karıştırıp limon rendesi, ceviz, kakao ve zencefili ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar mikserle karıştırın.
Hamuru sert bir zemine alıp yoğurun.
Unu az gelirse un ilave edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra üzerlerine tarçın serpebilirsiniz.

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, kek tarifleri, ıspanaklı kek malzemeleri, kek yapnanın püf noktaları

Ispanaklı Kek Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 tane yumurta
  • 1,5 bardak toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarın su bardağı sıvı yağ
  • 200 gram ıspanak yaprağı (ıspanağın sapları kullanılmayacak)
  • 1 paket krem şanti (üzerini süslemek için)
  • 1 bardak süt

Yapılışı
Ispanakları yıkayıp doğrayın. 
Tavada suyunu salana kadar kavurun. 
Püre haline getirmek için rondodan geçirin. 
Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelene kadar çırpın.
Bir paket krem şantiyi süt ile hazırlayip, kek pişene kadar buzdolabında bekletin.
Yumurta ve şekeri 4-5 dakika  iyice çırpın. 
Sonra içine yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye  ya da kalıba dökün.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. 
Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin.
Kekin kuru kenarlardan biraz kesin. 
Kenarlarını robotta un şeklinde kıyın.
Krem şantiyi soğuk kekin üzerine sürün.
Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serperek süsleyin.

Bahçıvan Köftesi Tarifi Köfte Tarifleri Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Bahçıvan Köftesi Tarifi Köfte Tarifleri Köfte Yapmanın Püf Noktaları, Bahçıvan Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, Bahçıvan Köftesi Oktay Usta Tarifi, Bahçıvan Köftesinin Yapılışı, Bahçıvan Köftesi Pişirmek, Bahçıvan Köftesi Malzemeleri, Köfte Tarifleri, Bahçıvan Köftesi Yapmanın Püf Noktalrı.

Bahçıvan Köftesi Tarifi
Malzemeler:

  • 250 gram kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Bir tane orta boy soğan
  • İki tane patates
  • Bir tane havuç
  • Bir su bardağı haşlanmış bezelye 
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Bir tane domates
  • İki tane yeşil biber
  • İki tane sarmısak
  • Bir su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Önce köfteyi yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp bekletin.
Patatesleri, havucu küp şeklinde doğrayın.
Biberleri birer cm aralıklarla kesin.
Sebzeleri önce havucu, patatesleri ve biberleri sırayla kızartın.
Pişireceğiniz tencereye aynı sıralamayla koyun.
Üstüne bezelyeleri koyun.
Köfteleri de kızartın üstüne ilave edin.
Tavada salçayı, sarmısağı 1 su bardağı sıcak suyu, rendelenmiş domatesi, tuzu karıştırın.
Kaynatarak sosunu hazırlayın.
Tenceredeki sebzelerin üstüne ilave edin.
Ağır ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

Zeytin Ezmeli Mayalı Poğaça Tarifi Zeytin Ezmeli Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır

Zeytin Ezmeli Mayalı Poğaça Tarifi Zeytin Ezmeli Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır, ablamın zeytin ezmeli poğaçası.

Zeytin Ezmeli Mayalı Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı hamur için, 1 su bardağı hamuru batırmak için)
  • 1 su barağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta ( Sarısı üzerine beyazı hamura katılacak)
  • Yeteri kadar un

Yapılışı
Bir kap içine 1 su bardağı ılık suyu koyun.
Mayayı ılık suyun içine boşaltarak kabarmasını bekleyin.
Maya kabardıktan sonra bütün malzemeyi içine ilave ederek karıştırın.
Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek yoğurun.
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru 30-40 dakika kadar mayalanması için bekletin.
Bir su bardağı tercihen zeytin yağı ya da sıvı yağı genişçe bir kaba dökün.
Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Kopardığınız hamuru elinizde yuvarladıktan sonra geniş kaptaki yağın içine bırakın.
Hamurları zeytin yağının içinde 2-3 dakika bekletin.
Yağlanan hamurları elinizle kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açarak zeytin ezmesi sürün.
(Poğaçayı peynir, ıspanak, kıyma... vb malzemelerle de yapabilirsiniz)
Hamuru rülo şeklinde ya da istediğiniz şekilde kapatarak tepsiye dizin.
Tepsiye dizilen poğaçaları 30 dakika daha dinlendirin.
Dinlenen hamurun üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 170 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.




Alman Salatası Tarifi Alman Salatası Nasıl Yapılır Salata Tarifleri

Diyet Yemekleri,  Alman Salatası Tarifi, Alman Salatası Nasıl Yapılır Tarifi, Alman Salatası Yapmak İçin Gerekli Malzemeler, Diyet Yemekler Alman Salataları, Salata Tarifleri, Diyet Yemekler Alman Salatası Malzemeleri.

Alman Salatası Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 tane elma
  • 1 tane patates
  • 100 gram pancar
  • 50 gram salatalık turşusu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir kaç dal maydanoz
  • Tuz
  • 1 tane közlenmiş kırmızıbiber

Yapılışı:
Patates ve pancarın kabuklarını soymadan sıcak fırında közleyin. 
Közleme işlemi bittikten sonra kabuklarını soyun.
Küp şeklinde doğrayıp, küçük dilimler halinde doğradığınız salatalık turşusuyla karıştırın. 
Soğanı doğrayıp patatesli-turşulu karışıma ekleyin. 
Ufak dilimler çıkarttığınız elmayı da ilave edin. 
Maydanozu iyice yıkayın ve ince ince kıyın. 
Hepsini iyice karıştırıp, tuz, sirke ve zeytinyağını dökün. 
Üzerine közlenmiş kırmızıbiberi koyun. 
Salatanız servise hazır hale gelmiştir.