Etli Nohut Yemeği Yapmanın Püf Noktaları Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği Yapmanın Püf Noktaları Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır Tarifi Etli Nohut Yemeği Tarifi, nohut yemekleri, nohut tarifi, düdüklü tencerede nohut yemeği pişirmenin usulleri 

Etli Nohut Yemeği Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kuşbaşı doğranmış dana eti  
  • 2 su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Yapılışı
Eti iyice yıkayıp süzgece alalın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Tencereye az miktarda sıvı yağ ekleyip soğanı ilave edip hafifçe kavurun.
Ardından eti ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Etin rengi dönünce salçayı ekleyip karıştırın.
Az miktarda sıcak su ilave edip 5-10 dakika daha kavurun.
Nohudu ekleyip karıştırın.
Tuzu da ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın.
Ardından sıcak su ilave edin.
Tencereye malzemenin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, buharı çıkıp ses çıkarmaya başlayınca düdüğünü indirin.
1 saat 15 dakika kadar pişirin.