Zeytinyağlı Domates Dolması Oktay Usta Tarifi Domates Dolması Yapmanın Püf Noktları

Zeytinyağlı Domates Dolması Oktay Usta Tarifi Domates Dolması Yapmanın Püf Noktları, Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi, Zeytinyağlı Domates Dolması Nasıl Yapılır Tarifleri,  Domates Dolması Malzemeleri, oktay ustadan domates dolması, domates dolması yapılışı, domates dolması pişirmenin püf noktaları, domates dolmasını nasıl pişiririz.

Zeytinyağlı Domates Dolması Tarifi
Malzemeleri:

  • 12 tane domates
  • Bir su bardağı pirinç
  • İki soğan
  • Bir çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Bir çorba kaşığı kuş üzümü
  • Bir tutam dereotu
  • Maydanoz
  • Nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Şeker
  • Su

Yapılışı
Domateslerin baş kısmını kesip içini boşaltın.
Dolmalık fıstığı geniş bir tencerede sıvıyağ ile kavurun.
Soğanı doğrayıp fıstığa ekleyin.
Pirinci yıkayıp ilave edin.
Tuz, karabiber, biraz şeker koyup kavurun.
Üzerini geçmeyecek kadar su koyup pişirin.
Dereotu, maydanoz ve naneyi doğrayıp harca katın.
Karıştırdıktan sonra borcama dizdiğiniz domateslerin içine doldurun.
Domateslerin üzerine zeytinyağı gezdirin.
Limon dilimleyip her birinin üzerine koyun.
Son olarak kapaklarını kapatın.
İçini boşalttığımız domateslerin suyunu domateslerin üzerine dökün.
Üzerini folyo ya da borcamın kapağı ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.