Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi, lokanta usulü mercimek çorbası oktay usta tarifleri, Lokanta Usulü Mercimek Çorbasının Yapılışı, Lokantalarda Yapılan Mercimek Çorbası.
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı kırmızı mercimek
- Dört su bardağı su veya et suyu
- Bir tane kuru soğan
- Bir tane havuç
- Bir tane patates
- Bir kahve fincanı pirinç
- İki domates ya da iki yemek kaşığı domates salçası
- 50 gram margarin
- İki diş sarımsak
- Bir kahve fincanı sirke
Yapılışı
Rendelenmiş soğan margarinde hafifçe pembeleştikten sonra domates veya salça ilave edilir.
Kaşıkla karıştırılıp 4 su bardağı su ve tuz konup kaynamaya bırakılır.
Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler kaynar suya atılır.
Rendelenmiş havuç, rendelenmiş patates; pirinç ilavesiyle, mercimekler eriyinceye kadar kaynatılır. Suyunu çekerse kaynar su eklenir.
Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.