Kornişon Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

Kornişon Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi, kornişon salatalık turşusu nasıl yapılır, kornişon turşuları, salatalık turşusu nasıl yapılır tarifi, salatalık kornişon turşusu tarifi, kornişon turşu malzemeleri. 

Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi 
Malzemeleri:
Bir litrelik kavanoz için malzemeler: 
1 kilo kornişon salatalık, 
1 litre su (mümkünse kaynak suyu),
4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 al maydanoz.

Yapılışı
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. 
En uygun çesit "kornişon"dur. 
İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın. 
Salatalıkları kavanoza doldurun. 
Tuzunu üzerine ilave edin.
Sarımsaklarını kavanoza yerleştirin.
Sirkeyi içine boşaltın. 
Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin. 
Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. 
Tezgah üzerinde, düz bir zeminde iki gün bekletin, suyu azalacaktır, üzerine biraz daha su ilave edin. 
Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde dört beş hafta bekletin.