Hasanpaşa Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, Hasanpaşa Köftesi Yapmanın Püf Noktaları

Hasanpaşa Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, Hasanpaşa Köftesi Yapmanın Püf Noktaları, Hasanpaşa Köftesi Oktay Usta Tarifleri,  Hasanpaşa Köftesi Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler,  köfte tarifleri, köfteli yemekler, köfte yemekleri.

Hasanpaşa Köftesi Tarifi
Malzemeleri:
  • 750 gram kıyma
  • Bir tane büyük boy kuru soğan
  • İki tane yumurta
  • İki dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Kara biber
Püresi İçin Malzemeler:
  • Beş tane patates
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tane yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz
  • Salçalı su
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir su bardağı su

Yapılışı:
Püresini hazırlamak  için patatesleri haşladıktan sonra soyup püre haline getirin. 
Tencerede tereyağını eritin. 
Patates püresini ilave edip karıştırın.
Daha sonra yumurtayı ilave edip karıştırın. 
Sütü karıştıra karıştıra ekleyin.
En son tuzunu koyup karıştırın.
Püresi hazır...
Köfte malzemelerini de karıştırarak hazırlayın. 
Hazırladığınız kıymalı köfte harçından cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. 
Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. 
200 derece sıcaklıktaki fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)
Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 
1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. 
Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.