Tas Kebabı Yapmanın Püf Noktaları Tas Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi, Tas Kebabı Tarifi, Tas Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi, Tas Kebabı Pişirmek için Gerekli Malzemeler, Tas Kebabı Oktay Usta Tarifleri, Tas Kebabı Nasıl Pişirilir Tarifi, kebap tarifleri.
Malzemeleri:
- 600 gram kuzu kuşbaşı
- 30 gram margarin
- 100 gram soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Baharat torbası
- 1.5 bardak su
Yapılışı
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.
Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapatın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1,5 bardak sıcak suyu ilave edip, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Bu arada kebap suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edin. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçalı suyu olmalıdır.