Haşlanmış Nohut Hazırlamak

Haşlanmış Nohut Hazırlamak
Nohutun pişme süresi uzun olduğu için önceden pişirerek hazırlamanız zamandan tasarruf sağlayacaktır.

Öncelikle istediğiniz kadar nohutu geceden ıslatın. Ertesi gün bol suda birkaç defa yıkayarak suyunu süzün. Suda bekletilen nohut hafifçe yumuşamış olacaktır.

Nohutları tencereye alıp su ilave ederek pişirin. Pişme süresi nohutun cinsine ve suda bekleme süresine göre değişik olacaktır. Düdüklü tencerede pişirecekseniz ortalama 20 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. 

Arada kontrol ederek pişen nohutu ateşten alıp suyunu süzün, soğuyana kadar bekletin.  Nohut soğuduktan sonra poşetlere bölün ve derin dondurucuda saklayın.

Haşladığınız nohutları çorbalarda, yemeklerde ve pilavlarda pratik bir şekilde zaman kaybı olmadan kullanın.