Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Püf Noktaları

Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Püf Noktaları, Mercimek Köftesi Tarifi, Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, Mercimek Köftesi Malzemeleri, yemek tarifleri.

Mercimek Köftesi Tarifi

  • Malzemeleri:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 litre su
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Dilediğiniz kadar pulbiber
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 6-7 sap yeşil soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Marul veya roka

Yapılışı:
Bir su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp bir litre su ile ateşe koyun. 
Tencerenin kapağını aralık bırakın. 
Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)

İki su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. 
Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. 
Kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
Mercimekler şişene kadar 30-45 dakika bekletin.

Kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alın. 
Bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün.
Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin. 
Karabiberi ve dilediğiniz kadar pul biberi de ekleyip karıştırın. 
Son olarak bir çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.

Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. 
Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. 
Maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. 
Bunları bir kenara koyun.

Derin kaptaki karışıma tuzu ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. 
Yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 
2-3 dakika daha yoğurun. 
Köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz. Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. 
Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.