Profiterol Nasıl Yapılır Tarifi Füf Noktaları, Profiterol Nasıl Yapılır Tarifi, Profiterol Tarifi, Profiterol Malzemeleri, Profiterol Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri.
Profiterol Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı un
- 125 gram margarin
- Üç tane yumurta
- Bir su bardağı su
Kreması İçin
- 2,5 su bardağı süt
- Üç yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- Bir tane yumurta
- Bir paket vanilya
Üzeri İçin
Bir paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata
Yapılışı
Tencereye bir su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
Daha sonra bir su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın.
2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 tane yumurtayı hamura yedirmeniz gerekiyor.
Ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var.
Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde edin.
Hamurun kabarması için iyice karıştırın.
Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
Tepsiyi yağlayın.
Kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek dökün.
Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.
Daha önceden 180 derecede ısıtılan fırına sürün.
Üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın.
Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin.
Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın.
Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölün.
Varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
Not: Benmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz. Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz. Çikolata su ile temas etmeyecek şekilde. Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecek.