Çiğ Börek Nasıl Yapılır Çiğ Börek Tarifi Çiğ Börek Yapmanın Füf Noktaları, börek tarifleri, yemek tarifleri.
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
- Bir tane yumurta
- Bir yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı maden suyu
- Bir paket kabartma tozu
- İki yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Yeteri kadar un
- Yarım çay bardağı su
- Kızartmak için sıvıyağ
İçi Malzemesi:
- 100 gram kıyma
- Bir tane orta boy soğan
- Bir tane sivri biber
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
Öncelikle bütün sıvıları karıştırın.
Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yarım saat kadar dinlendirin.
İç harcını hazırlamak için, kıyma, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın.
Dinlenen hamurları unla incecik açın.
Harcı yufkanın bir kenarına koyup uçlarını çatal yardımıyla bastırarak kapatın.
Böreği bu şekilde kapatırsanız iç malzemesi çıkmaz ve görünüşü güzel olur.
Daha sonra kızgın yağda kızartın.