Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır Tarifi Püf Noktaları

Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır Tarifi Püf Noktaları, Muhallebili Kadayıf Tarifi, Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır Tarifi, Muhallebili Kadayıf Yapmanın Püf Noktaları, Muhallebili Kadayıf Malzemeleri, Kadayıf Tarifleri.

Muhallebili Kadayıf Tarifi
Malzemeleri:

  • 350 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema (200ml)

Yapılışı
Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tere yağını eritin.
Şekeri ve kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. 
Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. 
(Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Muhallebinin hazırlanışı 
Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. 
Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dakika soğumaya bırakın. 
Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin.
Mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

Yaklaşık 30 cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün.
Borcamın tabanına güzelce yayın. 
Üzerine hazırladığınız kremayı dökün.
En üste kalan kadayıfları serin. 
Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.