Analı Kızlı Çorbası Nasıl Yapılır tarifi Püf Noktaları

Analı Kızlı Çorbası Nasıl Yapılır tarifi Püf Noktaları, Analı Kızlı Çorbası Yapmanın Püf Noktaları, Analı Kızlı Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi, Analı Kızlı Çorbası Tarifi, Analı Kızlı Çorbası Malzemeleri, Analı Kızlı Çorbası Oktay Usta Tarifleri, çorba tarifleri, çorbalar, çorba yapılışı.

Analı Kızlı Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram çiğ köftelik kıyma
  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 1 kilo kemikli kuzu eti
  • 100 gram iri çekilmiş ceviz
  • 300 gram nohut
  • Yarım kilo köftelik bulgur
  • 3 tane büyük soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tane limon
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin.

Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 tane soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın.

Çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın.

Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.