Sade Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Sade Poğaça Yapmanın Püf Noktaları, Sade Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi, Sade Poğaça Tarifleri, Sade Poğaça Oktay Usta Tarifleri, Sade Poğaça Malzemeleri, Sade Poğaça Yapmanın Püf Noktaları.
Sade Poğaça Tarifi
Malzemeleri:
- 250 gram margarin
- Bir su bardağı süt
- Bir tane yumurtanın sarısı
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Beş su bardağı un
- Kabartma tozu
Yapılışı
Poğaça hamurunu bir gün önceden yoğurup buzdolabında bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde yuvarlayın.
Yuvarlanan hamurun üzerine yavaşça bastırarak ortasına çapraz çentik atın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 160 derecede ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin.