Havuç Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi, Turşu Yapmanın Püf Noktaları, Havuç Turşusu Oktay Usta Tarifi, Havuç Turşusu Malzemeleri, Havuç Turşusu Yapılışı, Turşular, Turşu Tarifleri, Havuç Turşusu Oktay Usta Tarifleri.
Havuç Turşusu Tarifi
Malzemeleri:
- 2 kilo havuç
- 2 tane yeşil domates
- 3 tane yeşil sivri biber
- Bir avuç kıyılmış beyaz lahana
- 5-6 diş ayıklanmış sarmısak
- 15 tane kadar kereviz yaprağı
- Sirke
- Tuz
Yapılışı:
Cam kavanoza kabuklarını sıyırıp yıkadığınız havuçları uzunlamasına yerleştirin.
Aralarına yeşil domatesleri, biberleri, kıydığınız lahanayı, sarımsakları ve kereviz yapraklarını koyun.
Yarısını 1 litreye 3 çorba kaşığı şeklinde hazırladığınız tuzlu su ile, kalan yarısını sirke ile doldurup, kapağını sıkıca kapayın.
Bir aya yakın bir süre içerisinde turşunuz hazır olacaktır.