Baklava Yapmanın Püf Noktaları Baklava Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Baklava Yapmanın Püf Noktaları Baklava Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Baklava Nasıl Yapılır Tarifi, Baklava Tarifi, Baklava Oktay Usta Tarifleri, Güzel Baklava Tarifleri, Pratik Baklava Nasıl Yapılıyor, Baklava Malzemeleri.

Baklava Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket hazır baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • İki su bardağı sıvı yağ
  • İki su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi

Şerbeti için

  • Beş su bardağı şeker
  • Beş su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Şerbet Tarifi
Şeker ve su tencereye konur, 10 dakika kadar kaynatılır, kaynayınca limon suyu atılıp 2-3 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır.

Baklava Tarifi
Tereyağı eritilir, içine sıvı yağ atılır. 

Fırın tepsisi yağlanır. Tepsiye 3 yufka konur, fırça yardımıyla yağ sürülür, yufkaların yarısı bitene kadar her 3 yufkada bir yağlama işlemine devam edilir. 

Yufkaların yarısı bitince ceviz içi serpilir, kalan yufkalar yine 3 yufkada bir yağlanarak yufkalar bitirilir. 

Dikdörtgenler şeklinde kesildikten sonra kalan yağ üzerine gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir. 

Şerbet sıcağa yakın ılıkken soğuk baklavaya dökülür. 5-6 saat sonra servis edilir.