Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır Tarifi, Çerkez Tavuğu Yapmanın Püf Noktaları,

Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır Tarifi, Çerkez Tavuğu Yapmanın Püf Noktaları, Çerkez Tavuğu Oktay Usta Tarifi, Çerkez Tavuğu Yapılışı, Çerkez Tavuğu Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler, Tavuk Yemekleri, Tavuk Nasıl Pişirilir.

Çerkez Tavuğu Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir tane piliç
  • Beş su bardağı su
  • Bir tane büyük kuru soğan
  • İki tane defne yaprağı
  • 3-4 top karabiber
  • Bir su bardağı ceviz içi
  • Dört dilim bayat ekmek
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılış
Pilici tencereye alın. Üzerine suyunu ekleyin. Soyulmuş 1 bütün soğan, defne ve karabiber toplarını ilave edip pilicin etleri tamamen yumuşayana kadar haşlayın. Pilici sudan alıp süzgece geçirin. Haşlama suyunu süzün. Piliç soğuyunca derisini ve kemiklerini ayırın. Etlerini bir kabın içine elinizle tel tel ayırın.

Cevizleri kıyıp bir kaba alın. Ekmeği tavuk suyu ile ıslatıp sıkın ve cevize ilave edin. Ezilmiş sarmısak, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın. Tavuk suyundan azar azar ekleyerek boza kıvamını alana kadar el blendırı ile karıştırın.

Tel tel ayrılmış tavuk etlerine sosun yarısından çoğunu ekleyip karıştırın. Karışımı servis tabağına alıp üzerine kalan sosu dökün. Sosunu çekene kadar 2 saat bekletin. Arzuya göre üzerine toz biberle kızdırılmış yağ gezdirip veya pul biber serpip servis yapın.