Zeytin Ezmeli Mayalı Poğaça Tarifi Zeytin Ezmeli Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır

Zeytin Ezmeli Mayalı Poğaça Tarifi Zeytin Ezmeli Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır, ablamın zeytin ezmeli poğaçası.

Zeytin Ezmeli Mayalı Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı hamur için, 1 su bardağı hamuru batırmak için)
  • 1 su barağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta ( Sarısı üzerine beyazı hamura katılacak)
  • Yeteri kadar un

Yapılışı
Bir kap içine 1 su bardağı ılık suyu koyun.
Mayayı ılık suyun içine boşaltarak kabarmasını bekleyin.
Maya kabardıktan sonra bütün malzemeyi içine ilave ederek karıştırın.
Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek yoğurun.
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru 30-40 dakika kadar mayalanması için bekletin.
Bir su bardağı tercihen zeytin yağı ya da sıvı yağı genişçe bir kaba dökün.
Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Kopardığınız hamuru elinizde yuvarladıktan sonra geniş kaptaki yağın içine bırakın.
Hamurları zeytin yağının içinde 2-3 dakika bekletin.
Yağlanan hamurları elinizle kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açarak zeytin ezmesi sürün.
(Poğaçayı peynir, ıspanak, kıyma... vb malzemelerle de yapabilirsiniz)
Hamuru rülo şeklinde ya da istediğiniz şekilde kapatarak tepsiye dizin.
Tepsiye dizilen poğaçaları 30 dakika daha dinlendirin.
Dinlenen hamurun üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 170 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.