Bahçıvan Köftesi Tarifi Köfte Tarifleri Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Bahçıvan Köftesi Tarifi Köfte Tarifleri Köfte Yapmanın Püf Noktaları, Bahçıvan Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, Bahçıvan Köftesi Oktay Usta Tarifi, Bahçıvan Köftesinin Yapılışı, Bahçıvan Köftesi Pişirmek, Bahçıvan Köftesi Malzemeleri, Köfte Tarifleri, Bahçıvan Köftesi Yapmanın Püf Noktalrı.

Bahçıvan Köftesi Tarifi
Malzemeler:

  • 250 gram kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Bir tane orta boy soğan
  • İki tane patates
  • Bir tane havuç
  • Bir su bardağı haşlanmış bezelye 
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Bir tane domates
  • İki tane yeşil biber
  • İki tane sarmısak
  • Bir su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Önce köfteyi yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp bekletin.
Patatesleri, havucu küp şeklinde doğrayın.
Biberleri birer cm aralıklarla kesin.
Sebzeleri önce havucu, patatesleri ve biberleri sırayla kızartın.
Pişireceğiniz tencereye aynı sıralamayla koyun.
Üstüne bezelyeleri koyun.
Köfteleri de kızartın üstüne ilave edin.
Tavada salçayı, sarmısağı 1 su bardağı sıcak suyu, rendelenmiş domatesi, tuzu karıştırın.
Kaynatarak sosunu hazırlayın.
Tenceredeki sebzelerin üstüne ilave edin.
Ağır ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.