Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, kek tarifleri, ıspanaklı kek malzemeleri, kek yapnanın püf noktaları
Ispanaklı Kek Tarifi
Malzemeleri:
- 2 tane yumurta
- 1,5 bardak toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarın su bardağı sıvı yağ
- 200 gram ıspanak yaprağı (ıspanağın sapları kullanılmayacak)
- 1 paket krem şanti (üzerini süslemek için)
- 1 bardak süt
Yapılışı
Ispanakları yıkayıp doğrayın.
Tavada suyunu salana kadar kavurun.
Püre haline getirmek için rondodan geçirin.
Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelene kadar çırpın.
Bir paket krem şantiyi süt ile hazırlayip, kek pişene kadar buzdolabında bekletin.
Yumurta ve şekeri 4-5 dakika iyice çırpın.
Sonra içine yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye ya da kalıba dökün.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin.
Kekin kuru kenarlardan biraz kesin.
Kenarlarını robotta un şeklinde kıyın.
Krem şantiyi soğuk kekin üzerine sürün.
Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serperek süsleyin.