Sade Poğaça Yapmanın Püf Noktaları, Sade Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi, Poğaça Oktay Usta Tarifleri, poğaça yapmanın püf noktalrı nelerdir, Sade Poğaça Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler, Poğaça Tarifi, poğaçalar, poğaça tarifleri.
Sade Poğaça Tarifi
Malzemeleri:
- 250 gram margarin
- Bir su bardağı süt
- Bir tane yumurta sarısı
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Beş su bardağı un
- Kabartma tozu
Yapılışı
Hamuru bir gün önceden yoğurup buzdolabında bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde yuvarlayın.
Üzerine yavaşça bastırarak ortasına çapraz şekilde çentik atın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
160 derece fırında 20-25 dakika pişirin.