Bulgur Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, pilav tarifleri, pilav nasıl yapılır.
Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeleri:
- İki su bardağı pilavlık bulgur
- İki tane kuru soğan
- İki tane domates
- İki tane sivri biber
- İki yemek kaşığı margarin
- Dört bardak su veya et suyu
- Tuz
Yapılışı
İnce ince doğranmış kuru soğanları yağda hafifçe kavurun.
Kabukları soyulup ince ince doğranmış domates ve sivri biberleri ilave ederek karıştırın.
Tuzunu ilave edin.
5 dakika karıştırarak pişirin.
Suyunu ilave edin.
Su kaynadıktan sonra bol suda yıkanmış bulguru ilave edin.
Pilav suyunu çekince kadar pişirin.
Ateşten aldıktan sonra, 10-15 dakika demlenmeye bırakın.