Tavuk Sarma Nasıl Yapılır Tarifi Tavuk Etli Sarma

Tavuk Sarma Tarifi, Tavuk Etli Sarma, Tavuk Sarma Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri, Tavuk Sarma Yapılışı, Tavuk Sarma Pişirmek, Tavuk Sarmanın Malzemeleri, Sarma Yapmanın Püf Noktaları.

Tavuk Sarma Tarifi
Malzemeleri:
  • Dört tane ince dövülmüş tavuk göğüs eti
  • Yarım kilo ıspanak
  • Bir tane orta boy soğan
  • 250 gram mantar
  • Üç tane domates
  • İki tane sivri biber
  • İki tane defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • Kürdan

Yapılışı
Soğanı incecik doğrayıp 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile kavurun. 
Yıkanıp, süzülmüş ve incecik doğranmış ıspanakları ilave edip iyice kavurun.. 
Çok ince dövülmüş tavuk etleri önlü arkalı tuz ve karabiber ile ovun. 
Hazırlanan ıspanağı tavuk etlerinin içine koyup sarın. 
Etlerin açılmaması için kürdan ile tutturun. 
Hazırladığınız tavuk etli sarmaları tencereye dizin.
Üzerine rendelenmiş domates, ince doğranmış sivri biber ve ince doğranmış mantar ekleyin.
Hiç su ilave etmeden 30 dakika orta ateşte pişirin...