Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Fasulye Yemekleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Fasulye Yemekleri, Fasulye Yemekleri

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 2 tane orta boy soğan
  • 200 gram domates
  • 1 çay kaşığı toz seker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayıp dilimleyin.
Tencereye koyup üzerine kıyılmış soğan ve domatesleri koyun.
Malzemelenin üzerine yağlı kağıt kapatıp kapağını kapatın.
Fasulyeler renk değiştirene kadar, ağır ateşte 20-30 dakika kadar pişirin.
Kapağını açıp yağlı kağıdı kaldırıp suyunu ilave edin. 
Tekrar kapağı ve yağlı kağıdı kapatıp ağır ateşte 1 saat daha pişirin.
Yemek piştikten sonra ateşten alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi, Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi, yeşil fasulye yemeği yapılışı.

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye Tarifi 
Malzemeleri

  • 1 kilogram çalı fasulye
  • 4 tane domates
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 tane sivri biber
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Yeşil Fasulye  Yapılışı
Fasulyi ayıklayıp yıkayın.
Tencereye koyup üzerine ince kıyılmış soğan ve tuz ekleyin.
Fasulyenin rengi hafif değişene kadar kavurun. 
Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın.
Şeker ve zeytinyağını da  eklenir, 
Hiç su katılmayacak unutmayın.
Tencerenin kapağı kapatıp kısık ateşte 1 saat kadar kadar pişirin.
Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi, Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı, Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır Tarifi.

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram pırasa
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tane orta boy havuç
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz

Zeytinyağlı Pırasa Yapılışı
Pırasaların püskülü yeşil kısımlarını kesip ayırın.
Geri kalan sapları 4 er santim uzunluğunda doğrayın.
Soğanı piyaz şeklinde doğrayın,
Havuçları dilimleyin.
Tencerede yağı eritip soğan ve havuçları ilave edin.
Birkaç dakika çevirin.
Pırasaları ilave edip 7-8 dakika kavurun,
Daha sonra su, tuz ve limon suyunu ekleyin.
30 dakika kadar pişirin.
Önceden ıslatılmış pirinci süzüp ilave edin.
20 dakika pişirip ateşten alın.

Kars Ketesi Tarifi Kars Ketesi Nasıl Yapılır

Kars Ketesi Tarifi, Kars Ketesi Nasıl Yapılır, kete tarifleri, kete yapılışı, ketenin yapılışı, pratik kete tarifi, mis kete. 

Kars Ketesi Tarifi
Malzemeleri:

  • Un 
  • Tuz
  • Kuru maya
  • 1 tane yumurta akı
  • Süt
  • Su
İç harcı için

  • Un 
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Kars Ketesi Yapılışı 
Bir tencereye sıvı yağı koyun.
Yağ ısınınca unu ve az miktarda tuzu ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte sürekli karıştırın.
Un hafif kahverengi olana kadar kavurun.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Şimdi hamurunu hazırlayın.
Karıştırma kabına unu koyun.
Tuz, kuru maya, yumurtanın akı, su ve sütü ilave edin.
Kulak memesi kıvamında  bir hamur yapın.
Hamuru 5 dakika kadar dinlendirin
hamuru eşit parçalara bölün.
Elinizle hafifçe  bastırarak hamuru yayın.
Hazırladığınız iç harcından içine koyup yayın.
Hamuru kenarlarından yavaş yavaş içe doğru çekip bir noktada birleştirip kapatın.
Daha sonra ters çevirip elinizle bastırarak büyütün.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 180 derecede  ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

Kuşbaşı Kebap Tarifi Kuşbaşı Kebap Nasıl Yapılır

Kuşbaşı Kebap Tarifi Kuşbaşı Kebap Nasıl Yapılır, Kuşbaşı Kebap Yapılışı, kebap tarifleri, kuşbaşı et kebabı, kebap nasıl pişirilir.

Kuşbaşı Kebap Tarifi  
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı et
  • 4 sap taze soğan
  • 2 tane patates
  • 1 tane sivri biber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • Yağlı kağıt

Kuşbaşı Kebap Yapılışı  
Patatesleri İnce ince dilimleyin.
Soğanları ince ince kıyın.
Etleri kuşbaşı doğrayın.
Yağlı kağıdı tabak büyüklüğünde kesin.
İçine bir çorba kaşığı zeytinyağı koyun.
Et, soğan ve patates karışımını yağlı kağıdın içine koyun.
Baharatları da ilave edip yağlı kağıdı sıkıca kenarlarından kapatın.
Fırın tepsisine koyun.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 35 dakika kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Kolay Güveç Tarifi Kolay Güveç Nasıl Yapılır

Kolay Güveç Tarifi Kolay Güveç Nasıl Yapılır, Kolay Güveç Yapılışı, kolay güveç yapmanın püf noktaları, güveç tarifleri.

Kolay Güveç Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1 kilogram kuzu eti
  • 2-3 yemek kaşığı margarin
  • 750 gram mantar
  • 4-5 tane sivribiber
  • 3 tane domates
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı tane karabiber

Kolay Güveç Yapılışı
Etleri margarinle birlikte tencereye koyun.
Önce yüksek sonra kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
Sivribiber, domates, mantarları 5'er dakika arayla ilave edin.
10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin. 
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Tepsiye yerleştirip 200 derecede fırında 10 dakika pişirin.
Peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında pişirin.

Kolay Dana Rosto Tarifi Kolay Dana Rosto Nasıl Yapılır

Kolay Dana Rosto Tarifi, Kolay Dana Rosto Nasıl Yapılır, dana rosto yapılışı, dana rosto yapmanın püf noktaları.

Kolay Dana Rosto Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1,5 kilogram dana nuar (rostoluk)
  • 1 tane havuç
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tane soğan
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 2 kaşık un
  • Biraz taze kaşar rendesi

Dana Rosto Yapılışı
Rostoluk etleri tencereye koyun.
Bir tane soğan, 1 tane havuç ve 2 diş sarımsakla etleri iyice pişirin.
Rostoları bir borcama çıkartın.
2 kaşık yağı eritip un ile kavurun.
Yeterince et suyu döküp bir sos hazırlayın.
Birkaç  taşım kaynatıp etlerin üzerine dökün.
Kaşar rendesini üzerine yayıp 5-6 dakika fırına verin.

Kolay Et Sote Tarifi

Kolay Et Sote Tarifi, Kolay Et Sote Yapılışı

Kolay Et Sote Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo kemiksiz koyun eti
  • 2 tane kuru soğan,
  • 5 tane yeşilbiber
  • 3 tane domates,
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kolay Et Sote Yapılışı
Kuşbaşı doğranan etleri kekikle iyice ovup 10 dakika bekletin.
Küçük doğranan soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra biber  ve eti ilave edin.
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Et biraz piştikten sonra domatesi ilave edin.

Fırında Et Pişirmek Çok Kolay

Fırında Et Pişirmek Çok Kolay, Fırında Et Yapılışı, Fırında et Tarifi, fırında et nasıl yapılır, fırında et pişirmenin püf noktaları.

Fırında Kolay Et Pişirme
Malzemeleri

  • 1 kilogram kemikli kuzu eti
  • 4 tane orta boy domates
  • 2 tane orta boy soğan
  • Tuz

Fırında Et Yapılışı
Domates ve soğanları rendeleyin.
Rendelenen domates ve soğanı etin üzerine ekleyip iyice ovun.
Etleri fırın kabına koyup tuzunu ilave edin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirilir.

Diyet Et Nasıl Pişirilir

Diyet Et Nasıl Pişirilir

  • Altı parça ince dövülmüş biftek
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tane karabiber
  • Üç çorba kaşığı sirke
  • Domates
  • Biber
  • eteri kadar tuz

Diyet Et Yapılışı
Etleri dövüp üzerine sirke ve yağ döküp 10 dakika bekletin.
Daha sonra tuz ve karabiber ile iki yüzünü de tatlandırın.
Izgarayı ısıtıp pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Patlıcan Oturtma Yapmanın Püf Noktaları

Patlıcan Oturtma Tarifi Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Patlıcan Oturtma Yapmanın Püf Noktaları, Patlıcan Oturtma Yapılışı

Patlıcan Oturtma Tarifi
Malzemeleri:

  • 6 tane patlıcan
  • 2 tane soğan
  • 3 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 250 gram kıyma
  • 5 tane domates
  • 1 çorba kaşığı biber Salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
  • Sıcak su

Patlıcan Oturtma Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletin.
Patlıcanları tuzlu suda bekletirseniz acılığı gider.
Patlıcanları kurulayıp halka şeklinde doğrayın.
Patlıcanları sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp kağıt havlu üzerine çıkartın.
Kıymalı harcı hazırlamaya başlayın.
Soğan ve sarımsakları doğrayıp yağda hafifçe soteleyin.
Kıymayı ilave edip karıştırın.
Kıyma pişene yakın kabuklarını soyup küp küp doğranan domatesi ekleyin.
Domates suyunu vermeye başlayınca salça ve tuzu ekleyip az daha kavurun.
Patlıcanları borcama koyup üzerine harcı dökerek yayın.
Fırına vererek 10-15 dakika daha pişmesini sağlayın.
Aynı işlemi tencereye koyarak ocakta da yapabilirsiniz.
Daha sonra servis yapın.

Çökertme Kebabı Tarifi, Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır Çökertme Kebabı Yapılışı.

Çökertme Kebabı Tarifi, Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır Çökertme Kebabı Yapılışı.

Çökertme Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kuşbaşı et
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Kelik
  • Pul biber

Tabanı için;

  • Altı tane  patates
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Bir kase yoğurt  

Çökertme Kebabı Yapılışı
Etleri, yağ, yoğurt ve baharatlarla karıştırıp dolapta yaklaşık olarak 2 saat bekletin.
Dinlenen etleri yağsız tavada kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Daha sonra az yağ eklenip kavurun.
Patatesler elma dilim şeklinde doğrayın.
Yağ ve baharatlarla harmanlanıp fırında kızarana kadar pişirin.
Servis tabağına patatesler dizin.
Üzerine yoğurt dökülüp en son etleri yerleştirip servis yapın.

Patates Kebabı Tarifi Patates Kebabı Nasıl Yapılır

Patates Kebabı Tarifi, Patates Kebabı Nasıl Yapılır, Patates Kebabı Yapılışı

Patates Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

Köftesi için :

  • Yarım kilogram kıyma
  • 7-8 adet orta boy patates
  • 1 tane soğan 
  • 1 tane yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 2 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kırmızı pulbiber  
  • Tuz
  • 7-8 adet orta boy patates

Sosu için :

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz

Patates Kebabı Tarifi'nin Yapılışı
Kıymayı bir kaba koyun.
Soğan ve sarımsağı içine rendeleyin.
Bayat ekmekleri biraz suyla ıslatıp kıymaya ekleyin,
Diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.
Saha sonra köfte şekli verin.
Patatesleri yuvarlak şekilde doğrayın.
Biraz sıvı yağ ve tuz döküp karıştırın.
Tepsiye bir patates bir köfte olarak dizin.
220 dereceli ısıtılan fırına verin.
Salça su ve tuzla bir sos hazırlayın.
30 dakika  kadar pişen kebabı fırından çıkarın sosu her yerine gezdirin.
Tekrar fırına verin.
Piştikten sonra servis yapın.

Patlıcan Turşusu Tarifi, Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı,

Patlıcan Turşusu Tarifi, Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı, patlıcanlı turşu yapmanın püf noktaları, turşular.

Patlıcan Turşusu Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane patlıcan
  • Bir tutam taze nane
  • Dört diş sarımsak
  • Altı tane süs biberi
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı limontuzu
  • Bir silme yemek kaşığı kaya tuzu Turşuluk tuz)
  • Bir çay bardağı üzüm sirkesi

Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını soyulmadan küp küp doğrayın.
Patlıcanların yarısını kavanoza koyup  üzerine  nane sarımsakları ekleyin. 
Kalan patlıcanlar da üzerine doldurun.
Üstüne doğranan süs biberlerini doldurun.
Limontuzu, kayatuzu, şeker ve sirkeyi konun.
Kalanına su ilave edip kapağını sıkıca kapatın.
Güneş almayan yerde bekletin.


Domates Soslu Turşu Tarifi

Domates Soslu Turşu, Domates Soslu Turşu Yapılışı, turşu tarifleri, turşular, soslu turşular, mis gibi turşu tarifleri, turşu yapmanın püf noktaları.

Domates Soslu Turşu Tarifi
Malzemeleri:
  • Üç kilogram domates
  • Bir bağ maydanoz
  • 300 gram süs biberi
  • Tuz
  • Üç baş sarımsak
  • Bir su bardağı sirke
  • Bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir su bardağı zeytin yağı
Domates Soslu Turşu Yapılışı
Domates ve sarımsakların kabukları soyun.
Daha sonra rondodan geçirin.
Maydanozu çok minik doğrayın.
Süs biberlerini temizleyip yıkayın. (Biberler doğranmayacak)
Tüm malzemeyi karıştırın.
Zeytinyağı, sirke, suda ıslatılmış limon tuzu ve tuzu ilave edip karıştırın.
Kavanozlara doldurun.
Kavanozları iki parmak eksik doldurun.
serin ve güneş almayan bir yerde bekletin.
10 gün sonra turşunuz hazır.


Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Tarifi

Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Tarifi, Sarımsaklı Turşu, Biberli Turşu, Domates Turşusu Tarifi, Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Yapılışı

Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Tarifi
Malzemeleri

  • 5 kilogram domates
  • 300 gram acı biber
  • 2 baş sarımsak
  • Yarım çay bardağı kaya tuzu
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

Sarımsaklı Biberli Domates Turşusu Yapılışı
Domatesler yıkayıp soyun, küp küp doğrayın.
Yıkanan biberleri de içine ince ince doğrayın.
Sarmısakları ayıklayıp ince ince doğrayın.
Zeytinyağı, sirke ve tuzu ekleyip karıştırın.
Kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Karanlık ve serin ortamda saklayın.
Kışın afiyetle tüketin.

Karışık Turşu Tarifi Karışık Turşu Yapılışı Turşu Yapmanın Püf Noktaları

Karışık Turşu Tarifi Karışık Turşu Yapılışı Turşu Yapmanın Püf  Noktaları 

Karışık Turşu Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram havuç
  • 1 kilogram acur
  • 1 kilogram kornişon
  • 1 tane kara lahana
  • 1 tane beyaz lahana
  • 3 baş sarmısak
  • 2 litre su
  • 1,5 su bardağı sirke
  • 1,5 su bardağı iri deniz tuz (turşuluk tuz)
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu (isteğe bağlı)

Karışık Turşu Yapılışı
Bütün malzemeleri acur hariç doğrayın.
İster karışık olarak ya da sıralı olarak kavanoza/bidona dizin.
2 litre suya sirke, tuz ve limon tuzunu ekleyip tuzu eriyene kadar bekletin.
Tuzlu suyu  kavanoza yerleştirdiğiniz malzemelerin üstüne dökün.
Ağzını sıkıca kapatıp 15 gün açmadan bekletin.
Serin ve güneş görmeyen yerde saklayın.

Not:
Turşu suyu hazırlama: 10 su bardağı su+1,5 su bardağı sirke+1,5 su bardağı iri deniz tuzu

Taze Fasulye Turşusu Tarifi Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır Turşu Tarifleri

Taze Fasulye Turşusu Tarifi Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır Turşu Tarifleri,Taze Fasulye Yapılışı

Taze Fasulye Turşusu Tarifi   
Malzemeleri:

  • Taze fasulye
  • Tuz
  • Sarımsak

Taze Fasulye Yapılışı
Fasulyelerin baş ve uç kısımlarını bıçakla kesilip kılçıklarını ayıklayın.
Kaynayan suya atılıp 2-3 dakika haşlayın.
Soğuk su içine atıp soğutun.
Turşu kabına koyarken sarmısak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edin.
Üzerine baskı koyduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurun.

Not:Fasulye haşlanmadan  diğer malzemelerle birlikte karışık turşu yapımında da kullanılabilir.

Biber Turşusu Tarifi Biber Turşusu Nasıl Yapılır

Biber Turşusu Tarifi, Biber Turşusu Nasıl Yapılır,Biber Turşusunun Yapılışı, biber turşusunun malzemeleri, biber turşusu yapmanın püf noktaları

Biber Turşusu Tarifi 
Malzemeleri:

  • Biber
  • Tuz
  • Sarımsak

Biber Turşusunun Yapılışı
Turşuluk biber ince, uzun şekilli olmalı. 
İsteğe göre acı veya tatlı biberkullanılabilir.
Turşuluk biber rengi koyu yeşil olmayan. yeşil ve sarı renkli biberleri seçin. 
Ezik ve çürük olanları ayıklayın. 
Biber turşusunun katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir. 
Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. 
Tartıyla yapılacaksa. sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı;
Biber turşusu. sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.

Kolay Un Helvası Tarifi Kolay Un Helvası Nasıl Yapılır

Kolay Un Helvası Tarifi, Kolay Un Helvası Nasıl Yapılır, Un Helvası İçin Gerekli Malzemeler, Kolay Un Helvası Yapılışı

Kolay Un Helvası Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla  sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt ( süt yoksa su kullanabilirsiniz) 
  • 1 su bardağı toz şeker (tatlı sevenler için şeker miktarı arttırılabilir)

Kolay Un Helvası Yapılışı
Su ve şekeri tencereye koyup ocakta ısıtmaya başlayın.
Başka bir tencereye sıvı yağı döküp orta derecede ateşte kızdırın.
Üzerine unu ekleyin.
Karıştırarak karamela rengi alıp macun kıvamına gelene kadar kavurun.
Yanmaması için arada ocağın ateşini kısın.
Helvanın karamel rengini alması için 30 dakika kadar kavurun.
Tencerede ılıyan şerbeti kavurduğunuz unun üzerine dökün.
Hızlı bir şekilde karıştırın.
Ocaktan alıp 5  dakika kadar dinlendirin.
Daha sonra isterseniz sıcak veya soğuk  servis yapın.

Taze Fasülye Yemeği Tarifi Taze Fasülye Yemeği Nasıl Yapılır

Taze Fasülye Yemeği Tarifi, Taze Fasülye Yemeği Nasıl Yapılır, Taze Fasülye Yemeği Yapılışı

Taze Fasülye Yemeği Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • Yarım kilo taze fasülye
  • 4 tane orta boy patates
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar tuz

Taze Fasülye Yemeği Yapılışı
Soğanı ince ince doğrayın.
Tencereye sıvı yağı, salçayı ve soğanı koyup 3, 4 dakika kavurun.
Fasulyeleri ekleyip karıştırın.
1-2 dakika fasulyeleri kavurun.
Daha sonra patatesleri ekleyin.
1-2 dakikada onları soteleyin.
Doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler suyunu hafifçe salana kadar pişirin.
Üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
Tuz ve baharatları ekleyerek kapağını kapatın.
Orta ateşte yarım saat kadar pişirip servis yapın.

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır Tarifi

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır Tarifi, Mısır Ekmeği Yapılışı

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri

  • Yarım kilogram mısır unu
  • Su
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kuru maya
  • Bir tatlı kaşığı şeker

Mısır Ekmeği Yapılışı
Mayayı suyla karıştırıp eritin.
İçine tuz ve şekeri ilave edip karıştırın.
Unu ilave edip yoğurun.
Yoğun bir kıvamda hamur yapın.
Hamur kabarana kadar bekletin.
Daha sonra hamurdan parçacıklar kopararak elinizde düzleştirerek açın.
Açmak için mısır unu kullanabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış tavada pişirin.
Bir yüzü pişince diğer yüzünü çevirin.
Piştikten sonra servis yapın...

Patlıcan Tava Nasıl Yapılır Tarifi

Patlıcan Tava Nasıl Yapılır Tarifi, Patlıcan Tava Tarifi, Sebze Yemekleri, Patlıcan Tava Yapılışı

Patlıcan Tava Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir kilo patlıcan
  • Yarım kilo biber
  • Dört tane domates
  • Yarım kilo dana kuşbaşı et
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • Dört diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağı 

Patlıcan Tava Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun.
Dörde bölüp küp şeklinde doğrayın.
30 dakika kadar tuzlu suda bekletip suyunu süzün.
Biberleri de patlıcanların büyüklüğünde doğrayın.
Patlıcan ve biberleri sıvı yağda kızartın.
Arpacık soğanları soyup çok az sıvı yağda kavurun.
Patlıcan, biber ve soğanları bir kabın içinde karıştırın.
Kuşbaşı doğranan etleri düdüklü tencerede haşlayın.
Etin içine küçük doğranan domates ve  sarımsakları ilave edip karıştırın.
Daha sonra domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
Kızartılan patlıcan, biber ve soğanı, tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın.
Son olarak patlıcan tavayı önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin.

Kolay Limonata Nasıl Yapılır Tarifi

Kolay Limonata Nasıl Yapılır Tarifi, Kolay Limonata Tarifi, Kolay Limonata Yapılışı

Kolay Limonata Tarifi
Malzemeleri:
1 tane portakal
1 tane limon
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı limon tuzu (ekşi sevenler için)
12,5 su bardağı su

Kolay Limonata Yapılışı
Portakal ve limonu buzlukta dondurun.
Buzluktan çıkardıktan sonra bir saat bekletin.
Portakal ve limonu parçaladıktan sonra rondoya koyun.
Üzerine şeker ve ekşi seviyorsanız limon tuzunu ilave edin.
İyice eriyene kadar rondoda çekin.
İçine bir su bardağı su ilave edip şeker eriyene kadar arada karıştırın.
Süzgeçten geçirerek su ilave edin.
Süzgece su ilave edip portakalın ve limonun posasını iyice ezin.
Kalan suyu da limonataya yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
Tadı yoğun gelirse su ilave edebilirsiniz.
Günlük hazırlayıp tüketin.

Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi

Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi
Ispanaklı Karides Tarifi, Ispanaklı Karides Nasıl Yapılır Tarifi,  Ispanaklı Karides Pişirmek İçin Grekli Malzemeler,  Ispanaklı Karides Yapmak, Ispanaklı Karides Oktay Usta Tarifleri, Ispanaklı Karides Nasıl Pişirilir.

Ispanaklı Karides Tarifi
Malzemeleri

  • Bir kilo ıspanak
  • Yarım kilo mantar
  • Bir tane kuru soğan
  • 200 gram tost kaşarı
  • Karides

Ispanaklı Karides Yapılışı
Bir tane kuru soğanı yağda soteleyin.
Saplarını ayıklayıp yıkadığınız ıspanağı ilave edip ilave ederek biraz soteleyin.
Daha sonra bir borcam kabın dibine yerleştirin.
Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökün,
Daha sonra sırasıyla;
Limonlu suda haşlayıp ince ince doğradığınız mantarı,
Çok az tereyağı ve bir tutam karabiberle sote ettiğiniz karidesleri,
En üste de boza kıvamında ki beşamel sosu dökün,
Kalan kaşar rendesini de serpip, fırına verin.
Yarım saat pişirip servis yapın.

Pratik Pasta Tarifi Kolay Pasta Nasıl Yapılır

Pratik Pasta Tarifi, Pratik Pasta Yapılışı, kolay pasta nasıl yapılır, pasta tarifleri.

Pratik Pasta Tarifi
Malzemeleri:

  • 3 tane yumurta
  • 8 yemek kaşığı süt
  • 1 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak şeker
  • 25 gram kakao

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • Hindistan cevizi
  • Bir bardak süt

Pratik Pasta Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırparak karıştırın.
Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın.
Yağlanmış borcam, tepsi ya da kek kalıbına dökün.
Önceden 175 derecede ısıtılan  fırında pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkartın.
Pişen kekin üzerine sıcakken hemen 1 bardak sütü gezdirerek dökün.
Bu şekilde soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürün.
Onun üstüne soğuk çikolata sosunu dökün.
Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Son olarak üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Kuru Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır Tarifi

Kuru Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır Tarifi, Kuru Fasulye Piyazı Yapılışı

Kuru Fasulye Piyazı Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • Bir tane soğan
  • İki tane yeşil biber,
  • Bir tane kırmızı biber
  • Bir tane rendelenmiş havuç
  • Yarım demet maydanoz,
  • Bir tane limon suyu
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Zeytinyağı
  • Üzeri için dilimlenmiş limon 

Kuru Fasulye Piyazı Yapılışı
Kuru fasulyeyi haşlayıp süzün.
Maydanozu incecik doğrayın.
Soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi  orta incelikte doğrayın.
Genişçe bir kabın içine tüm malzemeyi koyup iyice karıştırın.
Hazırlanan karışımı servis tabağına koyun.
Üzerini limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Gerçek Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Gerçek Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Pastane Poğaçası Yapılışı

Pastane Poğaçası Tarifi
Malzemeleri:

  • 200 gram eritilmiş margarin
  • 2 tane yumurta,
  • 1 çorba kaşığı dolu dolu şeker  
  • Yarım çorba kaşığı tuz 
  • Yarım paket yaş maya (21 gram kadar)
  • 1 tane Türk kahvesi fincanı ılık su
  • 8 Türk kahvesi fincanı un (3.5 su bardağı kadar)

İçi malzemeleri:

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz.

Üzeri İçin malzemeler:

  • Yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörek otu 

Pastane Poğaçası Yapılışı
Hamur mayasını ılık su da eritin.
Genişçe bir kapta margarin, yumurta, tuz, şeker ve eriyen mayayı iyice karıştırın.
Karışımın üzerine unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
Hamur kıvamlı yumuşaklıkta olacak (kulak memesi kıvamında)
Hamurun üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
Hamuru 1,5-2 saat kadar bekleterek mayalandırın.
İç malzemelerini hazırlayın.
İnce doğranan peynir ve maydanozu karıştırın.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp yassılaştırın.
Ortasına peynirli maydanozlu iç harcından koyup kapatın.
Tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.
Üzeri kızardıktan sonra  fırından çıkartıp biraz dinlendirin.
Daha sonra servis yapın.

Lokum Nasıl Yapılır Tarifi

Lokum Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı su
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Üzeri için hindistan cevizi
Lokum Yapılışı
Teflon bir tavaya irmik ve  toz şekeri koyup karıştırın.
Üzerilerine sütü ve suyu dökerek karıştırın.
Koyulaşana kadar karıştırıp pişirin.
Daha sonra soğumaya bırakalım.
Muhallebi soğuduktan sonra elinizi ıslatarak küçük parçalar koparın.
Elinizde yuvarlayıp şekil verin.
Şekil verdiğiniz lokumları hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

Karnıyarık Tarifi Fırında Karnıyarık Tarifi Oktay Usta

Karnıyarık Tarifi Fırında Karnıyarık Tarifi Oktay Usta, Karnıyarık Tarifleri, Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifi, fırında karnıyarık tarifler, karnıyarık yemekleri, fırında karnıyarık tarifi oktay usta, fırında karnıbahar, kıymalı karnıyarık tarifi, musakka tarifi, pilav tarifi, oktay usta karnıyarık tarifi, yemek tariflerikarnıyarık tarifi oktay usta , oktay usta fırında karnıyarık tarifi, karnıyarık kolay, karnıyarık pratik tarif
.
Karnıyarık Tarifi
Malzemeler:
  • Altı tane orta boy patlıcan
  • İki tane kuru soğan
  • iki çorba kaşığı domates salçası
  • 250 gram kıyma
  • Üç tane yeşilbiber
  • Üç diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • İki yemek kaşığı margarin
  • İki su bardağı kaynar su
  • Yeterince tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
Yapılışı
Patlıcanları alaclı soyun ve iç harcını koyacağınız üstte kalacak olan tarafına bıçakla kesik atıp açın.
Bir kabın içine bolca tuz serpip ağzına kadar su koyun ve patlıcanları bu tuzlu suya yarım saat bekletin.
Yarım saat sonra tuzlu sudan patlıcanları alın ve zedelemeden çeşmenin altına tutup yıkayın.
Genişçe bir tavanın içine bolca sıvı yağ koyun.
Yıkayıp kuruladığınız patlıcanları, önlü arkalı şekilde kızartın.
Kızaran patlıcanlarınızı tepsiye sıralayın.
Teflon bir tavanın içine yağları koyun ve eritin.
Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Yağ eriyince içine doğranmış soğanlarla salçayı ilave edip kavurmaya başlayın.
Hemen biberleri küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin.
Bbiber ve soğanlar soteleşince içine kıymayı ilave edin.
Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
Ortalama 4 dakika kavurmanız yeterli gelecektir
En son olarak tuzunu da ilave edip karıştırın ve ocaktan alın
Hazırladığınız bu kıymalı harcı, tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ortasına kaşık yardımıyla doldurun
2 su bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı domates salçası ve bir çay kaşığı tuz ekleyin.
Güzelce karıştırın ve tepsiye dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika  pişirin. 

Kıymalı Nohut Nasıl Yapılır Tarifi Nohut Tarifi

Kıymalı Nohut Tarifi, Nohut Yemeği Tarifi, Kıymalı Nohut Nasıl Yapılır Tarifi, Bakliyat Yemekleri.

Kıymalı Nohut Tarifi
Malzemeler:

  • İki su bardağı nohut
  • 200 gram kıyma
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Su
  • Sıvı yağ
Kıymalı Nohut Yapılışı
Bir gece önceden nohudu suya koyarak bekletin.
Nohudun suyuna bir yemek kaşığı karbonat karıştırın.
Ertesi gün nohudu çok iyi bir şekilde yıkayıp suyunu süzün.
Genişçe bir tencereye nohudu koyup üzerini çok az geçecek kadar soğuk su ekleyin.
Nohutlar hafif bir şekilde yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın.
Suyu azalırsa su ilave edin.
Başka bir tencerede  kıymayı sıvı yağı ilave ederek kavurun.
Daha sonra içine salçayı ilave ederek 2-3 dakika kavurun.
Kavurduğunuz kıymayı nohudun içine dökerek karıştırın.
Tuz ve kırmızı pul biberi ilave ederek nohutlar yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra servis yapın.

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri, Şeker Pare Tarifleri, yemek tarifleri, yemekler, tatlılar,  irmikli şekerpare tarifi, oktay usta şekerpare tarifi, şekerpare tatlısı tarifi, irmiksiz şekerpare tarifi, kalburabastı tarifi, şekerpare tarifi resimli, revani tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi emine beder, irmikli şekerpare tarifi oktay usta, pratik şekerpare, şekerpare tarifi oktay usta, şekerpare tatlısı tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi irmikli, şekerpare malzemeleri.

Malzemeler:
Hamuru için:
  • Üç su bardağı un
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir çay bardağı şeker
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
  • Dört su bardağı su
  • Dört su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu
Üzeri için:
  • Bir tane yumurta
Yapılışı
Yarım paket margarin, bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı şeker karıştırılır
İçine bir yumurta ve yumurtanın sarısı ilave edilerek karıştırılır.
Bir su bardağı irmik ve üç su bardağı un eklenerek karıştırılır.
Birer paket karbonat ve vanilya koyulup istenen kıvama gelene kadar yoğurulur.
Dört su bardağı şeker ve dört bardak su kaynatılıp limon sıkılarak şerbeti hazırlanır.
Yuvarlanarak şekil verilen şekerpare hamurları üzerine hafifce bastırılarak fırın tepsisine dizilir.
Çırpılan bir yumurta üzeri çatalla çizilen şekerparelerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
Nar gibi kızaran şekerpareler soğutulup, üzerine dökülen ılık şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Tüm Tatlı Tarifleri İçin TIKLAYINIZ...

Patlıcanlı Biberli Kebap Tarifi

Patlıcanlı Biberli Kebap Tarifi, patlıcan yemekleri, patlıcan kebabı tarifi, patlıcan kebabı yapılışı.

Patlıcanlı Biberli Kebap 
Malzemeleri:

  • 350 gram kuşbaşı et
  • 3 tane patlıcan
  • 3-4 tane kırmızı biber
  • 4 tane yeşil köy biberi
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patlıcanlı Biberli Kebap Yapılışı
Etleri düdüklüye koyarak sularını çekene kadar pişirin.
Et suyunu çekince soğan ve bir yemek kaşığı margarin yağını ilave edin.
Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye devam edin.
Patlıcan ve biberleri parmak şeklinde kesilip kızgın yağda kızartın.
Kızaran patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine çıkartın.
Fırın tepsisine ya da borcama patlıcanları yayın üzerine de biberleri dizin.
Üzerine pişen etli sosu dökülün.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 15 dakika pişirin.
Daha sora servis yapın.

Ton Balıklı Salata Nasıl Yapılır Tarifi

Ton Balıklı Salata Nasıl Yapılır Tarifi , Ton Balıklı Salata Yapılışı, Ton Balıklı Salata Tarif.

Ton Balıklı Salata Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 tane kuru soğan
  • Marul 
  • Maydanoz 
  • Çeri domates 
  • Yarım limonun suyu
  • 1 konserve mısır
  • 1 tane ton balığı
  • 1 tane salatalık
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı nane
  • Yeteri kadar tuz

Ton Balıklı Salata Yapılışı
Sebzeleri genişçe bir kaba doğrayıp üzerine limon sıkın.
Üzerine ton balık ve mısırı dökün.
Son olarak baharatları ilave edip karıştırın.
Daha sonra servis yapın.

Lezzetli Pizza Nasıl Yapılır Tarifi

Lezzetli Pizza Nasıl Yapılır Tarifi, pizza tarifleri, pizza yapılışı, pizza yapmak, pizza malzemeleri.

Pizza Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru İçin

  • Yarım kilo un
  • Bir tatlı kaşığı maya
  • Bir yemek kaşığı yağ
  • 200-230 miligram ılık su
  • 70 miligram süt
  • Beş gram tuz
  • Beş gram şeker

Sosu İçin ;

  • Altı tane orta boy domates
  • İki diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin;

  • Biber
  • Sucuk
  • Yeşil ve siyah zeytin
  • Kaşar
  • Kekik
  • Pul biber

Pizza Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun.
Üzerini bezle örtüp dinlendirin.
Dinlenen hamuru dört eşit  parçaya bölün.
Bölünen her parçayı unla açın. 
Açtığınız hamuru fırın tepsisine koyup kenarlarını içe kıvırın. 
Domates ve sarımsağı blandırdan geçirip baharat ve tuzla karıştırın.
Hazırladığınız harcı pizza hamurunun üstüne sürün.
Daha sonra üzerine hazırladığınız malzemeleri koyun.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 
Önceden 120 derecede ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirin.  

Not: Hamur yapmak istemiyorsanız fırından alabilirsiniz.


Klasik Sütlaç Tarifi

Klasik Sütlaç Tarifi 
Malzemeleri:

  • İki litre süt
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • İki su bardağı şeker 
  • Bir paket vanilya (isteğe bağlı)
  • Bir silme çay kaşığı tuz (tepeleme değil)
  • 3,5 su bardağı su

Klasik Sütlaç Yapılışı
Sütü bir tencereye koyup kaynatın.
Pirinçleri yıkayıp 3,5 su bardağı su ilave ederek ayrı bir tencerede 15 dakika kaynatın.
Haşlanan pirinci suyuyla birlikte kaynayan süte ilave edin.
Ocağın altını kısıp ara ara karıştırıyoruz. 
Pirinçler iyice açılana kadar pişirin.
Ocaktan indirmeye yakın şeker ve tuzu ilave edin. 
Arada karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Daha sonra altını kapatın. 
Tercihinize göre vanilya ilave edebilirsiniz.

Kolay Börek Tarifi

Kolay Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane yufka
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Börek üstü için malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Kabartma tozu

Kolay Börek Yapılışı
Yufkayı açıp içine hiçbir şey sürmeden peynirli maydanoz karışımından serpin.
Rulo şeklinde sarın.
Rulo halinde sarılan yufkaları tepsiye dizin.
Böreğin üstü için hazırlanan karışımı iyice yedirerek sürün.
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Tarifi

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • 2,5 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gram kuşbaşı et,
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Damak tadınıza göre baharat
  • Sıcak su

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Yapılışı
Kuru fasulyeyi yıkadıktan sonra tencereye koyun.
Üzerine 10 su bardağı  su koyarak haşlayın.
Haşlanan fasulyeyi ateşten alıp 10 dakika bekleterek dinlendirin.
Fasulyelerin suyunu süzün.
Düdüklü tencereye  tereyağı ve sıvı yağını koyup kuşbaşı etleri kavurun.
Üzerine ince doğranan soğanı ilave edip, pembeleşene kadar kavurun.
Biber ve domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
Haşlanan fasulyeleri  ve bir su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu ve tercih ettiğiniz baharatları ilave edip bir taşım kaynatın.
Biraz kaynadıktan sonra 4-5 su bardağı sıcak su ilave edin.
Daha sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Ateşten alıp, kapağını açmadan  yarım saat bekleterek dinlendirin.
Daha sonra servis yapın.

Kazandibi Tarifi Kazandibi Nasıl Yapılır Tarifi Kazandibi Yapılışı Tatlı Tarifleri Kazandibi Tatlısı Yapılışı

Kazandibi Tarifi Kazandibi Nasıl Yapılır Tarifi Kazandibi Yapılışı Tatlı Tarifleri, Kazandibi Tatlısı Yapılışı

Kazandibi Tarifi 
Malzemeleri: 

  • 8 su bardak süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • Tarçın

Kazandibi Tatlısı Yapılışı
Şeker ve sütü tencerede karıştırıp kaynatın.
Nişastayı soğuk suda eritin.
Nişastayı kaynayan süte ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Bir tepsinin tabanına toz şeker serpin.
Kaynattığınız muhallebiyi tepsiye boşaltın.
Daha sonra tepsiyi tepsiyi ateşe koyun.
Isınmaya başlayınca ateşteki tarafı kendinize doğru spatulayla çekere çevirin.
Her tarafını bu şekilde ateşte çevirin ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kazandibini porsiyonlar halinde kesip ters çevirin.
Üzerine tarçın döküp servis yapın.

Cevizli Güllaç Tarifi Cevizli Güllaç Nasıl Yapılır Cevizli Güllaç Yapılışı

Cevizli Güllaç Tarifi, Cevizli Güllaç Nasıl Yapılır, Cevizli Güllaç Yapılışı

Cevizli Güllaç Tarifi
Malzemeleri:

  • Güllaç yufkası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre Süt
  • Ceviz

Cevizli Güllaç Yapılışı
Süt ve toz şeker tencereye koyularak karıştırın
Daha sonra kaynatılıp ocaktan alın.
Biraz ılıdıktan sonra güllaç yaprakları süte batırılıp çıkartın. 
Sütle ıslatılan güllaç yaprakları tepsiye dizin.
Yaklaşık üç güllaç yaprağı yapıldıktan sonra üzerine  kırık ceviz dökün.
Tekrar üç güllaç yaprağı üstüne dizin.
Kalan sütü güllacın üzerine dökün.
Daha sonra sonra buzdolabında bekletip servis yapın.

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarif

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarif 
Malzemeleri:

  • Sarmalık üzüm yaprağı
  • Yarım kilo pirinç
  • 3 tane kuru soğan
  • Nane
  • Maydanoz
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Üç zeytinyağı
  • Kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • Yeteri kadar tuz
  • 2 su bardağı su

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Yapılışı
Üzüm yapraklarını kaynar suda biraz haşlayarak yumuşamasını sağlayın.
Tencereye zeytinyağını koyup soğanı kavurun.
Üzerine pirinci ilave ederek karıştırın.
İnce ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Naneyi, salçayı, kuş üzümünü, tuzu ve  dolmalık fıstığı ekleyip kısık ateşte biraz kavurun.
Daha sonra yaprakları açarak sarmaya başlayın.
Sardığınız sarmaları güvece dizin.
Güvece dizdiğiniz yaprak sarmalarının  üzerine salçalı su gezdirin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Son olarak suyu da ilave edip 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin.
Arada kontrol ederek pirinçler piştiğinde ateşten alıp servis yapın.

Zeytinyağlı Sarma Tarifi Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Sarma Tarifi Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarifi, Zeytinyağlı Yalancı Sarma Yapılışı, Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Sarma Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç su bardağı pirinç
  • 1 tane  kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • Pul biber
 Üzeri İçin
  • Yarım litre su (Yaklaşık olarak 2,5 su bardağı)
  • Dilimlenmiş limonlar
  • 1 yemek kaşığı sulandırılmış salça (pişirirken üzerine dökülecek)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Sarma Yapılışı
Yaprakları kaynar suda 10-15 dakika haşlayıp süzün. 
Bütün malzemeleri genişçe bir kap içinde iyice karıştırın.
Malzemeden bir tatlı kaşığı kadar alarak yaprakların içine koyup sarın.
(İç malzemesini yaprakların büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.)
Sarmaları tabanına yaprak döşediğiniz tencereye dizin.
Üzerine sulandırılmış salçayı gezdirin.
Zeytinyağını üzerine gezdirin.
2,5 su bardağı suyu tencerenin kenarından yavaşça dökün.
Limon dilimlerini üzerine koyun.
Üzerine bir tabak kapatın.
Pirinçler pişene kadar 2- 2,5 saat kadar kısık ateşte pişirin.
Suyu az gelirse su ilave edin.
Pirinçler piştikten sonra ocaktan alın.

Yumuşak Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir Tarifi

Yumuşak Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir Tarifi
 Malzemeleri

  • 350 gram dana döş eti
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Bir çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lokum Gibi Et Yapılışı
Öncelikle boş tencereye ocağa koyup iyice kızdırın.
Doğradığınız etleri kızgın tencereye atın.
Yüksek ateşte rengi kahverengiye dönüşene kadar pişirin.
Etlerin bu şekilde yüksek ateşte kavrulmasıyla et suyu etin içinde mühürlenir.
Daha sonra  bir çay bardağı su ve yağını ilave edin.
Düşük ateşte yaklaşık olarak 1 ya da 1,5 saat pişirin.
Son olarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişen ete diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.
Ateşten alıp en son tuzunu ilave edin.

Not: Tuz eti sertleştirdiği için piştikten sonra ilave edilmelidir.

Kolay Yaprak Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Yaprak Sarma Tarifi, Kolay Yaprak Sarma Nasıl Yapılır Tarifi 

Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo sarmalık yaprak
  • 4 tane orta boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 tane olgun domates
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Pulbiber 
  • Karabiber
Yaprak Sarma Yapılışı
Soğanı maydanozu ve domatesleri incecik kıyın.
Pirinci yıkadıktan sonra ilave ederek karıştırın.
Salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın.
Yaprakları yıkayıp biraz kaynar suda haşlayın.
Hazırladığınız iç malzemesinden biraz alıp yaprağın üstüne koyun.
Yaprağın iki yanını içe doğru üzerine getirip ince bir şekilde sarın.
Sarma işlemi bittikten sonra tencereye kenarından üstünü kapatacak kadar kaynamış su dökün.
Daha sonra pişirip servis yapın.

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi Pirinçli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır Pirinçli Kabak Yemeği Yapımı

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi Pirinçli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır Pirinçli Kabak Yemeği Yapımı,Kabak Yemekleri Yapılışı

Pirinçli Kabak Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane orta boy kabak
  • 1 tane soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kadar salça
  • 2 yemek kaşığı kadar pirinç
  • Karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Dereotu
  • Maydanoz

Pirinçli Kabak Yemeği Yapılışı
Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın.
Yağda hafifçe sararana kadar kavurun.
Domatesleri yemeklik doğradıktan sonra üzerine ilave edin.
Hafif piştikten sonra doğranan  kabakları ekleyin.
Birkaç parçaya bölünen sarımsakları ve önceden yıkanan  pirinci ilave edin.
Üzerine bir su bardağı su ilave edin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip kısık ateşte pirinçler iyice pişene kadar pişirin.

Çıtır Kabak Kızartması Tarifi Kabak Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi

Çıtır Kabak Kızartması Tarifi Kabak Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi, Kabak Kızartması Yapılışı, Kızartma Tarifleri. 

Kabak Kızartma Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kabak
  • 2 küçük çay bardağı un
  • 1 çay bardağı su 
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Yeteri kadar tuz
  • Kızarmak için sıvı yağ
Üzeri İçin;
  • Süzme yoğurt
  • Dereotu
  • Sarımsak
  • Tuz
Sirkeli Kabak Kızartma Yapılışı
Unu, sirkeyi ve tuzu bir kaseye koyun.
Üzerine suyu ilave ederek pürüzsüz olana kadara karıştırın.
Kabakları güzelce kazıyıp yıkayın. 
Kabakları dikey olarak dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin (Verev şekilde)
Yağı tencereye koyarak kızdırın.
Hazırladığınız sirkeli bulamaca kabak dilimlerini bulayın.
Daha sonra kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın. 

Not: Ayrı bir kapta Süzme yoğurt, dereotu, sarmısak ve tuzu karıştırarak kaselere koyun. Kaselere koyduğunuz yoğurdu kabakların üzerine dökmeden yanında servis yapın. Bu şekilde kabaklar da çıtır kalmış olur.

Çoban Salatası Tarifi Çoban Salatası Nasıl Yapılır

Çoban Salatası Tarifi Çoban Salatası Nasıl Yapılır, Çoban Salatası Yapılışı, salatalar, domates salatası, pratik çoban salatası.

Çoban Salatası Tarifi  
Malzemeleri:

  • İki tane küçük boy soğan
  • Üç tane olgun domates
  • İki tane salatalık
  • Beş tane sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Bir tatlı kaşığı sirke
  • 4-5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Çoban Salatası Yapılışı
Soğanları piyazlık olarak doğrayın.
Üzerine tuz döküp elinizde biraz ovarak soğanları yumuşatın.
Domatesleri büyük dilimler şeklinde doğrayın.
Salatalıkların kabuklarını soymadan yarım daire biçiminde ince ince dilimleyin.
Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkartıp incecik dilimleyin.
Maydanozu ince ince kıyın.
Üzerine limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz döküp karıştırın.
Servis tabağına koyup fazla bekletmeden servis yapın.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yoğurtlu Patates Salatası Nasıl Yapılır

Yoğurtlu Patates Nasıl Yapılır, Yoğurtlu Patates Salatası Yapılışı, yoğurtlu patates püresi malzemeleri, yoğurtlu patates salatası tarifi, patates yemekleri.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi
Malzemeleri:

  • 10 tane patates
  • 8 tane salatalık
  • 6-7 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Yeteri kadar yoğurt

Yapılışı
Öncelikle patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra çatalla ezin.
Salatalıkları yıkadıktan sonra kabuklu olarak rendeleyin.
Rendelenen salatalıkların suyunu sıkarak atın.
Ezilen patateslerin üzerine suyu sıkılan salatalıkları ekleyip karıştırın.
Sarmısakları  ezdikten sonra ekleyin.
Tuzunu serpin.
Dere otunu incecik doğrayıp ilave edin.
Yeteri kadar yoğurdu da ilave edin.
Daha sonra bütün malzemeyi genişçe bir kapta karıştırın
Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Kolay Kek Tarifi Kolay Kek Yapılışı

Kolay Kek Tarifi, Kolay Kek Yapılışı, kolay kek nasıl yapılır, pratik kek tarifi, basıl kek tarifleri, kolay kek yapma.

Kolay Kek Tarifi 
Malzemeler:

  • Dört tane yumurta
  • İki su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • İki yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un

Kolay Kekin Yapılışı
Yumurtalar ve toz şekeri karıştırarak çırpın.
İçine sıvı yağ ve süt ilave ederek tekrar çırpın.
Kakaoyu, unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tüm malzemeyi iyice çırpın.
Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kabına dökün.
Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında 45 dakika kadar pişirin.

Pratik Poğaça Tarifi Pratik Poğaça Nasıl Yapılır Pratik Poğaça Yapılışı

Pratik Poğaça Tarifleri, Pratik Poğaça Tarifi Pratik Poğaça Nasıl Yapılır Pratik Poğaça Yapılışı

Pratik Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • İki su bardağı ılık süt
  • Bir paket yaş maya
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Dört yemek kaşığı toz şeker
  • İki tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un
  • Üzeri için yumurta sarısı
  • Beyaz peynir
  • Susam
  • Çörek otu


Pratik Poğaça Yapılışı
İki su bardağı sütü ısıtıp ılık hale getirin.
Ilık sütün içinde hamur mayasını eritin.
Daha sonra bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur yapın.
Üzerine bir bez kapatıp dinlenmeye bırakın.
Hamur kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dizin.
Tepsiye dizdiğiniz hamurları 20 dakika daha bekletin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
2-3 parça beyaz peyniri hamurun üzerine iyice bastırarak yerleştirin.
Peynirin düşmemesi için iyice bastırarak yerleştirin.
Üzerine susam yada çörek otu serpin.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.